Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

szemet pixabay pollution 4834785 1280

Ma már minden belsőjük 20%-ban újrahasznosított anyagból van.

Ebben a hónapban a Schwalbe bejelentette, hogy az Egyesült Államokban is megkezdi a belső újrahasznosítási programját. A Cradle-to-Cradle névre keresztelt kezdeményezés a kerékpáriparban keletkező hulladék csökkentésére összpontosít - olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A kísérleti program június 1-jén indul. Első körben csak az általa kiválasztott kereskedőktől veszi át a használt belsőket. A vállalat vezetői remélik, hogy az év végéig több száz kereskedővel bővül majd a program.

"Becslések szerint évente közel 10 millió használt belső kerül az amerikai hulladéklerakókba. Ahelyett, hogy szemétnek tekintenénk őket, mi értékes erőforrásként tekintünk rájuk, amelyből új, kiváló minőségű termékek készülnek. Büszkén jelentjük be belső újrahasznosítási programunk elindítását az Egyesült Államokban" - mondta Sean Cochran, a Schwalbe North America képviselője.

A Schwalbe szerint évente több millió belső kerül a hulladéklerakókba. Az anyagok lebomlása több száz évbe telik, míg az újak gyártása hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához.

E hulladék elkerülése érdekében a vállalat a kiselejtezett tömlőket új, "csúcsminőségű" termékekké alakítja át. A Schwalbe kutatásai szerint a belsők újrahasznosítása -azonos mennyiségű új anyag felhasználásával összehasonlítva -több mint 80%-kal csökkenti az energiafogyasztást, beleértve a szállítást is.

a schwalbe az egyesult allamokban is megkezdi a kerekbelsok ujrahasznositasat

Hogyan működik a rendszer?

A Schwalbe számára a program már sikeresnek bizonyult Európában, ahol a vállalat öt országból 9 millió tömlőt hasznosított újra. A gyártó minden egyes új belsője ma már 20 százalékban tartalmaz újrahasznosított anyagot. Célja, hogy a jövőben tovább növelje az újrahasznosított anyag mennyiségét.

Az újrahasznosítási folyamat nem csak a Schwalbe, hanem a egyéb márkák belsőinek begyűjtésével kezdődik. Ezeket a kerékpárboltoktól és a kerékpárosoktól gyűjtik be. Az összegyűjtött belsők ezután a Schwalbe indonéziai újrahasznosító üzemébe szállítják, ahol a gumit későbbi felhasználásra visszanyerik.

schwalbetires.com