Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 mark cavendish is rajthoz all az idei tour de hongrien

Ezt ő jelentette be pénteken az esemény Facebook oldalára feltöltött videóban.

Nagy hír: Mark Cavendish is rajthoz áll az idei Tour de Hongrien, amit ő jelentette be pénteken a TDH Facebook oldalára feltöltött videóban.

"Utoljára 2022-ben, a Giro d'Italián jártam ebben a gyönyörű országban. Szakaszt is nyertem, de akkor nem sokat láttam Magyarországból, szóval, miért is ne versenyeznék a Tour de Hongrie-n az idén?"

Cavendishről biztos sokatoknak eszetekbe jut, hogy a Giro magyarországi szakaszán Zámolyon egy buszmegállóban megállva kerékpárt cserélt. Rá nyolc napra az élelmes település a bringás sztárról nevezte el a buszmegállót, ami azóta kerékpáros zarándok hellyé vált.

A verseny útvonalát márciusban fogják bemutatni és remélem a szervezők kedvezni fognak neki, mivel, amikor megtudta, hogy buszmegállót neveztek el róla külön köszönetet is mondott a falunak.

"Wow, egy buszmegálló, amit rólam neveztek el?! Hát ez nagyon vicces, de imádom! Élvezzétek ki, és remélem egyszer én is ellátogathatok oda!"

Mark Cavendish tavaly májusban bejelentette, hogy az év végén visszavonul. Októberben viszont közölte, még egy évet versenyezni fog. Szóval elvileg ez az utolsó aktív éve.

A brit kerékpáros pályafutása során 162 profi győzelemnél jár, ezzel - a procyclingstats szakportál adatai alapján - a sportági legenda Merckx (275) mögött a szintén belga Rik Van Looy társaságában holtversenyben második az országúti kerékpárosok örökrangsorában.

Fotó: Cs-wolves, Wikipedia