Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

lamax 05 en 1366

Bemutatkozik a LAMAX csúcs W10.1 akciókamerája.

A 21. században már annyi elektronikus kütyüje van az embernek, hogy néha elgondolkozik, hogy hiányzik-e még valami az életéből? Nos, akiknek igen és szeretné megörökíteni a túrázásait, azoknak megfizethető alternatívát kínálnak a LAMAX akciókamerái.

A cég széles termékpalettát kínál az akciókamerákból. Ezek megvásorlhatók az Euronics szaküzleteiben is. Magyarországon már több, mint egy éve a legtöbb akciókamerát a Lamax adja el. Azaz menyiséget nézve, piacvezetők. A cseh márka a régió szinte minden országában már jelen van. Magyarországon saját szervizzel illetve ügyfélszolgálattal is rendelkezik, így kérdés, vagy tanács esetén könnyű segítséget kapni.

Mi a csúcsmodellt kaptuk meg, ami jelenleg a LAMAX W10.1. Lássuk mit is tud ez a kis varázsdoboz!


A dobozban a kamera mellett kapunk sokféle adaptert, három lábú mini állványt, sisakra rögzítőt, USB kábelt (töltőt sajnos nem), mikroszálas törlőkendőt, távvezérlőt, vízálló tokot, csuklópántot a felvételek indításához.

A "W" jelzésű akciókamerák 12 méteres mélységig vízállóak az extra tok nélkül. Ez kerékpározás közben úgy gondolom bőségesen elegendő. Persze aki merülni is szeretne, az, mint említettem a csomagban megtalálja az extra mélységet (40 m) biztosító tokot is.
Ami kívülről azonnal feltűnik, hogy kapott a készülék egy előlapi kijelzőt is. Ez azoknak segítség, akik magukat is meg szeretnék örökíteni a felvételen.

A felépítése masszív, emiatt nem is a legkönnyebb érzetű darab, 127 gramm. Gondolom, most sokan felszisszennek, hogy milyen nehéz. Ezért itt jegyezném meg, hogy az "X" (nem vízálló) jelzésű modellek csak 65 g-ot nyomnak, viszont azokhoz kell a vízálló tok, ami +80 g. Szóval azt hiszem mégsem olyan nehéz ez a készülék :)

lamax 06 en 1366

Az első bekapcsoláskor - egy rövid bemutatóval - megismerteti a készülék az érintőkijelzővel könnyen elérhető funkciókat. A menüpontok egyértelműek, logikusak, a kézzel tapizás pontos és gyors. Persze a házon lévő fizikai gombokkal is vezérelhetjük az eszközt.

Illetve a hozzáadott csuklópánttal, amin két gomb (és a lenyomásról tájékoztató LED) található a videó és fénykép felvételhez. Továbbá az eszköz saját WiFi-jén keresztül okostelefonnal (Android, iOS), applikáción keresztül elérhetünk minden funkciót (élőkép, beállítások, mentés, stb.).
A csuklópántnál kicsit hiányzott, hogy nincs megkülönböztetve akár a LED-ek színével, a felvétel indítás/leállítás.

Kapunk még egy javított elektronikus képstabilizálási módot (a korábbi modellekhez képest) MAXsmooth 2.0 néven.

A kamera lényegesebb paraméterei:

  • 4K / 60 fps videó rögzítés (elérhető a 6K / 30 fps interpolált felbontás is), a maximális képkocka sebesség a 240, de itt már csak 720p áll rendelkezésre, vagy 1080p / 120 fps, a lassított felvételek kedvelőinek.
  • 170 fokos látószög
  • 64 Mpx fotó
  • képstabilizálás, lassított, gyorsított videófelvétel, automatikus time-lapse, búvármód, autó üzemmód, videó + fotó mód, hurokfelvétel, halszem korrekció, sorozatkép, időkapcsoló, hosszú expozíció, ciklikus felvételkészítés, WDR, szélzajcsökkentés
  • WiFi, micro USB, micro HDMI
  • magyar nyelv

Ez egy kedvező ár/értékű kamera, amely sokak számára megfelelő lehet. Érdemes vásárláskor észben tartani.

A felvétel bukósisakra szerelhető adapterrel készült. Jól érzékelhető az új képstabilizátor működése. A minőség érzékelésére váltsd át a felbontás minőségét automatikusról (amit a Youtube alapból kínál) nagyobb felbontásra.

Támogatott tartalom