Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

balaton kerules 360 km en keresztul 01

Ügyelj a helyjegyekre!

A Budapestről Balatonfüreden át Tapolcára kétóránként közlekedő sebesvonatokon már tavasszal is nagykapacitású kerékpárszállító kocsik közlekednek, így bátran tervezhető vonatos bringatúra a tóhoz. A déli partra közlekedő Balaton- és Tópart IC-ken 8-8 bicikli szállítható.

Március 15-től hétvégente Szombathelyről is közvetlen Lesence sebesvonat közlekedik Tapolcán át Keszthelyre, melyen 16 kerékpár szállítható.

Fontos, hogy kerékpárhelyjegy-köteles vonatainkon csak kerékpárhelyjeggyel lehet utazni. Ez a Balaton térségében a tavasztól őszig igen nagy volumenű kerékpáros forgalom miatt különösen fontos. Ajánljuk utasainknak, hogy kerékpárjegyüket- és helyjegyüket váltsák meg elővételben, így biztosítsák maguknak a kiválasztott vonaton történő utazás lehetőségét. Kérjük, hogy a konfliktusok elkerülése érdekében amennyiben egy adott vonatra már nem kaptak kerékpárhelyjegyet, ne próbáljanak ennek ellenére felszállni rá, hanem keressenek másik, számukra alkalmas vonatot.

A bicikliszállítás feltételeiről, lehetőségeiről és a szállítójárművekről a vasúttársaság honlapján részletes, térképekkel és képekkel illusztrált oldalakon lehet tájékozódni.