Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

Tiszató kerékpártúra 2

 Nyáron a teljes Tisza-tavat biztonságosan körbe lehet tekerni.

A tervezett ütemezésnek megfelelően halad a Tisza-tó fölötti kerékpáros hidak építése Poroszló és Tiszafüred között. Júniusban átadják a Tiszafüredet Poroszlóval összekötő kerékpárutat, így nyáron a teljes Tisza-tavat biztonságosan körbe lehet tekerni. A beruházás során 2 híd épül a tó fölött, míg 1-1 híd a Tiszán és az öblítő csatornán vezet át. A két települést további 6,5 km kerékpárút köti össze.

A Poroszló és Tiszafüred között épülő kerékpárút leglátványosabb műtárgya az a kerékpáros híd, amely a Tiszán ível át. A híd hossza 280 méter, az íves főtartós acélszerkezet súlya 350 tonna. A tervezőnek egy könnyed, tájba illeszkedő szerkezetet kellett megálmodnia – ismertette az építkezés részleteit Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A szakasz a nemzetközi EuroVelo (EV) 11, valamint a tervezett EuroVelo14 része, így a fejlesztés a hétvégi kikapcsolódás mellett a hosszú távú kerékpáros turizmust is szolgálja. Az EV 11 útvonal hazánkat a Zemplén északi csücskétől Szegedig szeli át, jelentős részén a Tisza mentén.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy hiánypótló útszakasz épül meg, hiszen a Tisza-tó egyre népszerűbb a kerékpárosok körében. Az elmúlt három évben háromszorosára nőtt a tó körül bringázók száma. Tavaly már 58 ezer biciklist számoltak Kiskörénél. A hidaknak köszönhetően biztonságossá és sokkal kellemesebbé válik a Tisza-tó körbetekerése.

Érdekel a Tisza-tó körbetekerése? Adatbázisunkban két útvonal is szerepel. az egyik 65, a másik 128 km hosszú.

Tisza-tavi kerékpártúra

  • Túra hossza: 64 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Túra terepe: Síkvidék

Bővebben érdekel? A részletekért katt IDE és nézd meg adatbázisunkban, ahol akár az útvonal track-ét is le tudod tölteni telefonodra.

Tiszató kerékpártúra kicsi

Tisza tavi kerékpáros körtúra

  • Túra hossza: 112 km
  • Túra nehézsége: Nehéz
  • Túra terepe: Síkvidék

Bővebben érdekel? A részletekért katt IDE és nézd meg adatbázisunkban, ahol akár az útvonal track-ét is le tudod tölteni telefonodra.

Tiszató kerékpártúra nagy