Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

VDOhc12.6.01Ez a VDO palettájának belépőszintű pulzusmérője, nagyon korrekt áron, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy teljes értékű kerékpáros órát is kapunk.

Meg van, hogy milyen pulzus zónáid vannak. az is, hogy melyik mire való, sőt egy laza edzéstervet is végig csinálhatsz, ha van kedved, időd. Most már csak egy jó pulzusmérőt kellene beszerezni, de milyet? Sok-sok márka sok-sok típusa közül lehet válogatni. Kinek-kinek a pénztárcájához mérten, no meg, hogy milyen funkciókra van valójában szükség.


Most a VDO HC12.6-os óráját szeretném bemutatni.

 


VDOhc12.6.02Ez a VDO palettájának belépőszintű pulzusmérője, nagyon korrekt áron, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy teljes értékű kerékpáros órát is kapunk. Már a doboza is szemet gyönyörködtető, fekete-ezüst színével vonzza magára a tekintetet. A dobozban minden benne van, ami a felszereléshez szükséges. Kötegelőkkel tudjuk rögzíteni az óra dokkolóját és eldönthetjük, hogy a kormányra vagy stucnira szereljük két pici csavar ki- majd betekerésével. A dokkoló remekül tartja az órát, biztos, hogy nem fog kiesni.


Első kézbevételkor nem egy könnyű és törékeny terméket tapogatnak ujjaim, hanem egy robosztus kialakítású órát, amin érezni, hogy van anyag. A két oldalán és az elején polírozott acél keret biztosítja túlélését egy atomrobbanás esetén is. Szolid, de merőben igényes külsőt bocsát neki az antracit és a szürke szín. 


23 funkcióval leszel gazdagabb, ha beszerzel egy ilyen órát. -A funkciók listázását a végére hagyom-


VDOhc12.6.03Természetesen tud sebességet mérni, távolságot, bringázással töltött időt, no és ügye pulzust is. A készüléken beállíthatjuk, hogy melyik két zóna között szeretnénk tartózkodni, ha ez nem sikerül, akkor ezt csipogással jelzi. Ez a csipogás kikapcsolható, ha úgy döntesz, hogy majd te szemmel tartod a kijelzőt. Ami nem nehéz, mert szép nagyra sikeredett. A sebességet és pulzust folyamatosan láthatod, ez a két legnagyobb kijelzésű adat. A többit az alsó sorban váltogathatod az órán található gombok akármelyikével. Elég nagyok ahhoz, hogy kesztyűben is könnyen váltani tudj a funkciók között. Szintén folyamatosan látod, hogy melyik kerék méretet használod, ugyanis kettőt is beállíthatsz, így ha több bringád van elég csak egy dokkolót venni, átállítani a kerékmértet és már mehet is móka. Azt is állandóan látod, hogy melyek a célzónáid, ha már pulzust mérsz…


A menet végén megtudod sasolni, hogy mennyi időt töltöttél a célzónában, illetve mennyit alatta és felette. Ez az edzés kiértékelésnél fontos lehet. Van még egy hasznos funkciója a „Bike Check” Ami nem más, mint a szerviz intervallumra figyelmeztetés, 750km-ként felvillan s ezzel jelezvén, hogy ideje a paripát is elvinni a doktor bácsihoz, azért ne valami lódoktorhoz :D

 

Szumma szummárum remek ár/érték arányú szerkezetet válla be az, aki bevállalja ezt az órát.

 

Kódolt jeladóval, erős szerkezettel rendelkező pulzusmérőt tudhat magának az, aki megveszi.

 

Nagyon korrekt a garanciális háttér, amely 5 évig érvényes!

 

Funkciók:

  • Pillanatnyi sebesség, átlagsebesség, maximális sebesség
  • Átlagsebesség és pillanatnyi sebesség összehasonlítása, napi kilométer, össz kilométer (2 külön kerékméretre)
  • 2 megadható kerékméret (két bringán is használható)
  • Szerviz-intervallum-jelző
  • Napi túra ideje
  • Óra, stopper
  • Pillanatnyi pulzus, átlagos pulzus, maximális pulzus
  • Megadható alsó és felső zóna határérték
  • Hangjelzés zóna elhagyásakor
  • Zónában, zóna alatt és zóna fölött eltöltött idő