Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

kerekparut02

Érintett a II., a III. és a XIII. kerület.

Európai uniós forrás felhasználásával a kerékpáros közlekedést segítő fejlesztések kezdődtek a fővárosban - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

Az építési munkák és a forgalomtechnikai beavatkozások meghatározzák a II., a III. és a XIII. kerület közlekedését, és nemcsak a kerékpárosközlekedés, hanem a gyalogosközlekedés feltételei is javulnak - tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a fejlesztések a Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén kezdődtek. A projekt tervezésekor szempont volt, hogy biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöjjenek létre és a megvalósuló útvonalak csatlakozzanak a hálózat jelenlegi, illetve tervezett szakaszaihoz. Továbbá a Margitsziget északi részén irányhelyes kerékpársávok és további közlekedésbiztonsági intézkedések javítják majd az Árpád hídra a fel- és onnan a lehajtást – ismertették.

Közlésük szerint a fejlesztésnek köszönhetően biztonságosan kerékpározhatóvá válik az Árpád fejedelem útja és a Vörösvári út. Továbbá új csomóponti átvezetések megvalósításával vagy a már meglévők átalakításával jelentősen csökkennek a közúti közlekedés veszélyei a Váci úton, a Viza utca-Népfürdő utca csomópontban, illetve a Vörösvári úti kereszteződésekben – sorolták.

Ugyanakkor több egyirányú utca megnyílik a kétirányú kerékpáros-forgalom előtt a XIII. kerületben, valamint a gyalogos- és zöldfelületek fejlesztése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, és vonzóbbá teszi a közlekedést a fenntartható közlekedési módokkal - fűzték hozzá.

A projekt várhatóan 2023 december közepéig valósul meg - tartalmazza a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.

Forrás: MTI