Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 3. rész Éjszaka a természetben
Figyelj! Ebben a részben fontos dolgokat tudsz meg a táborozásról és a tábortűz gyújtás szabályairól.
Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
prev
next

lmpaNem tudni, hogy Magyarországon hányan közlekednek esténként szabályosan, kivilágított kerékpárral, ezért a Critical Mass csapata pénteken megrendezi az I. Országos Biciklilámpa-számlálást.

 

Az I. Országos Biciklilámpa-számlálás során arra kérik a kerékpárosokat, hogy a saját településükön válasszanak ki egy tetszőleges, viszonylag forgalmas pontot, ahol március 25-én, pénteken 19 és 19 óra 20 perc között számolják meg, hogy az ott elhaladó bringások közül hányan közlekednek kivilágított járművel.

{reklam}

A criticalmass.hu holnapon részletes adatsor és magyarázat segíti, hogy pontosan milyen adatokat kell regisztrálniuk a résztvevőknek. Arra kérik az önkénteseket, hogy minden haladási irányt számoljanak meg, és külön jegyezzék fel azt is, ha valaki csak az első vagy csak a hátsó lámpát használta. A 20 perces mérések eredményeit a szervezők táblázatba szerkesztik és az összesítést közzéteszik az interneten. A tervek szerint a mérést minden évben megismétlik majd az óraátállítás hetében, hogy követni lehessen a változásokat.

Részletek: www.criticalmass.hu