Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Kalandkör 400 élménybeszámoló
  Részünkről az útvonal elbukott
Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
prev
next

kerekpar

Egyedül indult az elnöki pozícióért

A szervezetet 2017 óta Princzinger Péter irányította, aki az április utolsó napján közzétett meghívóban jelezte a résztvevők felé: lemond posztjáról. Ez új elnök és elnökség megválasztását tette szükségessé az olimpiai ciklusból hátralévő időszakra.

"Azt mondják, az emberek életében hétévente nagy fordulópontok vannak, és pont hetedik éve működik ez az elnökség. A turisztikai területen az elmúlt hét évben annyira megszaporodtak a feladataim, amivel párhuzamosan az MKSZ is annyival nagyobb, összetettebb szervezet lett, hogy ezt a kettőt nem lehet tisztességesen együtt csinálni. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy valaki átvegye tőlem ezt a munkát" - fogalmazott az MTI-nek Princzinger, aki a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumi elnöke és a VisitBalaton365 ügyvezetője.

Egyedül Schneller Domonkos indult az elnöki pozícióért. Bemutatkozó beszédében kiemelte: nagyon magasan van a mérce az előző elnökség működése alatt elért eredményeket és a sportágon belül kialakított egyetértést, konszolidációt figyelembe véve.

"Ehhez a teljesítményhez fel is kell tudni nőni" - emelte ki.

A 46 éves, jogász végzettségű Schneller a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, a BalatonFondo elnevezésű kerékpárverseny ötletgazdája és fővédnöke, a két évvel ezelőtti Giro d'Italia szervezőbizottságának elnökségi tagja volt.

"Felfelé ívelő pályán van a sportág" - hangsúlyozta. Célkitűzésként fogalmazta meg az utánpótlásbázis erősítését, benne a 17 év alatti korosztályokra fókuszálást és a mezőnyök növelését; a létesítmények és az infrastruktúra fejlesztését, a többi között a debreceni VeloPark továbbfejlesztését, további hasonló parkok, illetve velodromok, BMX-pályák létrehozását; sportágfejlesztési stratégia megalkotását; a versenyek számának növelését elsősorban az utánpótlás számára, illetve a terepkerékpáros vb rendezési jogának elnyerését 2028-ra; a csapatok támogatását; a külkapcsolatok erősítését; illetve a hegyikerékpár, valamint az új, fejlődő szakágak népszerűsítését.

Forrás: MTI