Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

kerekpar egeszseges

Biciklizni jó. Egyszerre támogatjuk vele testi és lelki egészségünket, de hogy pontosan milyen formában, az most kiderül -írja a napidoktor.hu

A biciklizés az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük az egészségünket, és az évek múlása ellenére is fitten tartsuk alakunkat. A biciklizés szervezetre gyakorolt pozitívumait számos kutatás bizonyította már.

Többek között javul az állóképesség, fejlődik az izomzat, a tüdő kapacitása és a szívműködés. A testünk fizikai állapotával együtt az életminőség javulását is eredményezi. Részben ezért állítják a kutatók, hogy azok, akik rendszeresen kerékpároznak, hosszabb ideig élnek.

1

Erős immunrendszer

A megbetegedésekkel, fertőzéssel, vírusokkal szemben az erős immunrendszer nyújt védelmet a szervezet számára. Az aktív életvitellel és rendszeres sportolással - mint például a biciklizés - erősíthető a szervezet ellenállóképessége. Emellett a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a daganatok kialakulásának kockázata alacsonyabb a két keréken közlekedők között.

 2

Izomrendszer

A kerékpárosoknak irigylésre méltó alakja van. Talán ennél megfelelőbb bizonyítékra nincs is szükség ahhoz, hogy elfogadjuk a tényt, a biciklizéssel rövid idő alatt is látványosan erősíthetőek izmaink.

A combok, és vádli mellett az olyan problémás területek, mint a farizom és a csípő környéke szintén fokozatosan fognak átalakulni, ezzel elérve az elvárásainknak megfelelő állapotot. Természetesen az erős izomzat nem csak a megjelenésünk miatt fontos, hiszen a fájdalommentes mozgás és megfelelő tartás alapvető feltétele.

 3

Hátfájdalom, gerincbetegségek

A biciklizéssel az alsóhát és a lábak egyszerre erősödnek, ami egyben kihat a gerinc állapotára, védelmére. A megfelelő tartás eléréséhez tehát fontos, hogy folyamatosan törekedjünk a csigolyák állapotának megőrzésére. Ezzel nem csak a különböző gerincbetegségek kerülhetőek el, de a kellemetlen, mozgásban korlátozó hátsajgás is. A fájdalommentes élet pedig az öregedés gondolatát képes előzni, tehát mindenképpen törekedni kell rá.

 4

Stresszmentes kikapcsolódás

Amellett, hogy észrevétlenül ápoljuk fizikai megjelenésünket, és javítjuk belső szerveink egészségügyi állapotát, mentálisan is felfrissülünk egy kiadós tekerés után. A szabadság érzése és a mozgás öröme együtt járul hozzá ahhoz, hogy megszabaduljunk a felgyülemlett feszültségtől és gondoktól. Tehát, ha úgy érezzük, pattanásig feszültek idegeink, érdemes nyomban bicajra ülni és a tüdőnkkel együtt agyunkat is kitisztítani.

Az itt felsorolt pozitívumok természetesen más sporttevékenység által is megtapasztalhatóak, azonban kerékpárra pattanva egészen rövid idő alatt érezni fogjuk a biciklizés előnyeit miközben kikapcsolódunk és felfrissülünk.

A cikket eredeti formában ITT olvashatod!