Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

 a beregi kor kerekparut lett az ev kerekparutja

A középkor templomi örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be.

A kerékpáros túraútvonal a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be a Tisza felső folyásának környezetével együtt.

A túraútvonal az adatbázisunkban is megtalálható némi kiegészítéssel. Az bejárja a Tarpai szőlőhegyet, illetve meglátogatja Tarpán a szárazmalmot.


  • Túra hossza: 54 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Túra terepe: Síkvidék
  • Szint: +78 m,--78 m
  • Átlagos meredekség: 0.4 %

Az idei pályázatra több tucat jelölés érkezett a beküldési időszak két hetében az ország minden részéről. Ezekből állította össze a szakmai zsűri azt a 11 döntőst, amelyekre a nagyközönség szavazott április 19-24. között. A döntősökre több mint 11 ezer szavazat érkezett. A cím ünnepélyes átadása május 11-én, a Közlekedési kultúra napján lesz.

Az Év kerékpárútja díjat olyan útvonal kaphatja meg, amely vonzó célpont a turisták számára, jó az útminőség, és biztonságosan lehet rajta közlekedni. 2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz lett a nyertes, 2021-ben a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon vezető vonal volt a közönség kedvence, 2022-ben pedig a Deseda-tavat megkerülő kerékpárút kapta a legtöbb szavazatot. Tavaly a Békéscsaba körül futó Wenckheim kerékpárút kapta meg a címet.

Kapcsolódó cikk

Beregi templom túra (letölthető GPX)