Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

bringalap terkepalkalmazas05

Kicsit felturbóztuk a túraútvonalak megjelenítését.

Örömmel jelentjük be és adjuk át nektek a Bringalap legújabb fejlesztését. Ez egy térképalkalmazás, amely megjeleníti a túraútvonalakat. Leggyakrabban a Kerékpártúra menüpontban gyűjtött túraadatbázisban találkozhattok vele.

bringalap terkepalkalmazas06

Az alkalmazás segítségével a Bringalap egyedi (már megszokott) ikonjaival jelenik meg az útvonal. Ezentúl a térkép alatt interaktívan kirajzolódik a túra szintképe is, amelyen az egeret húzva mutatja a kezdőponttól megtett km-t és annak a pontnak a magasságát a térképen és a szintképen is. Ezen túl a térkép alatt olvashatjátok a túra legfontosabb adatait. Hossz, szintemelkedés, átlagos meredekség. Lesz még két adat, ami egyelőre titok.

bringalap terkepalkalmazas01

A térképen az ikonjainkra kattintva egyedi információkhoz juthattok. Ezek az ábrák az alábbi jelentés tartalommal bírnak:

bringalap terkepalkalmazas02

A térkép bal alsó sarkában található három ikonnal lehet a térképet nagyítani/kicsinyíteni illetve teljes képernyős módot be- és kikapcsolni.

bringalap terkepalkalmazas03

A jobb felső sarok izgalmas funkciókat rejt. A legfelső ikon rétegeket rejt. Be lehet kapcsolni a kilométerjelzőt. (Alapértelmezetten ki van kapcsolva.) Ez az útvonalon mutatja, hogy a kiindulóponttól megtett távolságot km-ben.

A második réteg a Bringalap ikonokat rejti el, illetve jeleníti meg. (Alapértelmezett mód a bekapcsolt.)

Az utolsó réteg az első nagy ajándék nektek. A magyarországi közkút adatbázist lehet megjeleníteni vele. Ez jól jöhet egy túra során.

A rétegek ikon alatti célkereszt szerű ábra egyszeri hely lekérést eredményez. Megnyomod és megmutatja a GPS adataid alapján hol vagy. Jól jöhet, ha az ajánlott túrát járod be, vagy ha közkutat keresel.

bringalap terkepalkalmazas042

A legalsó ikon a térkép választást teszi lehetővé. Jelenleg hét térkép közül választhatsz. (Több nem lesz!) Alapértelmezett a Bringalap térképe. Ez kinézetben még sokat fog változni mivel teljesen a saját elképzeléseink szerint alakítható. Az egyik kedvencünk az MTBMap. Valami hasonlót szeretnénk sajátnak is kialakítani a Bringalap szerverén.

Hamarosan lesz egy "?" ikon is az alkalmazásban. Mögötte ez a cikk fog segítségként megbújni.