Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 camera 7036042 1280

A határidő augusztus 13!!!

2022. Szeptember 20-án adták át a Solt és Akasztó között megépült 14 km-es kerékpárutat, amely a korábban átadott Kiskőröst és az Akasztói Halascsárdát összekötő kerékpárút folytatásaként valósult meg.

Solt Város Önkormányzata egy játékot hirdetett, hogy minél többen felfedezhessék a környéket. Ennek keretében tervezz egy túrát augusztus 13-ig a Solt – Dunatétlen - Akasztót összekötő kerékpárúton. Készíts magadról, vagy családodról egy fényképet a kerékpárúton, vagy a négy pihenőhely (Solti pihenőhely; Dunatetétleni pihenőhely; Útkaparóház pihenőhely; Akasztói pihenőhely) közül valamelyiken! Küldd el a vkmhsolt@gmail.com email címre 2023.08.13-a éjfélig.

A fotókat közzéteszik facebook oldalukon és a legtöbb like-ot gyűjtött fotó beküldője 𝟓𝟎 𝟎𝟎𝟎 𝐅𝐭 értékű Decathlon vásárlási utalványt nyer!

Ha jobban megnézed a környéket egy remek kerékpáros túrát lehet itt, a Kiskunságban eltölteni. Solton megnézheted a Vécsey-kastély, amely ma, mint városi könyvtár üzemel, vagy a református templom mellett található 1889-ben épült hidat, amely Magyarország első vasbeton hídja.

Dunatetétlennél érdemes letérni a kerékpárútról és meglátogatni a települést. A központba a Fűzvölgyi csatorna fölött átívelő hídon juthatunk el. Ez a település egyik érdekessége, amelyet a 19. században építettek. A másik nevezetessége a központban található Teleki-kastély.

Tovább tekerve az élővilágé a főszerep. A környék híres madarász paradicsom és ha a természeti látványosságból nem volt elég a halastavakkal szemben elérjük a Mikalpusztai szikeseket, amely egyszerűen fantasztikus.


  • Túra hossza: 33 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +84 m,-81 m
  • Átlagos meredekség: 0.5 %

Akasztóra beérve a tavaly átadott és a játékban érintett 14 km-es kerékpárutunk véget ér. Innen visszatekerve a solti kiindulópontunkig egy jó 30 km-es túrát tudhatunk magunkévá. Ha ez kevés lenne irány tovább híres költőnk Petőfi Sándor szülőházához (Petőfi Sándor tér 5) Kiskőrösre. Kiskőrösön azonban nem csak a költőnkre emlékezhetünk, hanem a település túlsó felén lévő Veterán Autó kiállítás (Petőfi Sándor u 101.) kínál érdekes látnivalókat számunkra.

Ezen a 33 km-es (oda-vissza 66) túrán a Duna mellett fekvő Soltról a Kiskunság szikes vidékein tekerve az ország egy érdekes, kevésbé látogatott részét ismerhetjük meg. Az útvonalon több csárda is található, amelyek az ebéd kérdését is sikeresen megoldhatják. Ráadásul most, augusztus 13-ig még nyerni is lehet vele. Szóval a hétvégén irány a Solt – Dunatétlen - Akasztó kerékpárút felfedezésére.

A beruházás a TOP-1.2.1.-15-BK1-2016-00010 azonosító számú „Solt-Dunatetétlen-Akasztó turisztikai célú kerékpárút fejlesztése” elnevezésű projekt keretén belül valósult meg. Átadására 2022. szeptember 20-án került sor.