Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
 A hónap megyéje: Veszprém vármegye
  Veszprém megyei kerékpártúra ajánló.
A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
prev
next

 a mavic bemutatta az uj csucskategorias cosmic ultimate disc kerekeit 10

Minden egyes kerék elkészítéséhez 10 szakmunkás nyolc munkaórájára és 71 különböző szénszálas elemre van szükség.

1255 grammos kerék szett! Ezzel a nagyon vonzó értékkel hirdeti a Mavic az új kerekét a Cosmic Ultimate Disc-et. Az alacsony súly elérése érdekében a kerékagytestek és a küllők is karbonból készültek. A mindössze 403 grammos, 45 milliméter magas felniket szélcsatornában fejlesztették ki. A küllők ellipszis alakja és a feltűnően magas felni pereme szintén a szélállóságot hivatott elősegíteni. A Mavic tehát a könnyű súlyt jó aerodinamikával ötvözte.

A kerékagy a Mavic jól ismert szabadonfutóját tartalmazza. A belső szerkezet és a tengely alumíniumból készült. A merev tengelyeknek és a nagy méretű csapágyházaknak köszönhetően a kerekek nagyon tartósak és hosszú élettartamúak.

a mavic bemutatta az uj csucskategorias cosmic ultimate disc kerekeit 02

Apropó tartósság: a Mavic 66 prototípust és nyolc különböző konstrukciót tesztelt, az öregedési folyamatot klímakamrában ellenőrizte, valamint 409 ütés- és 473 vonóerőpróbát végzett. Ezenkívül a karbon küllőket 35 laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá. Az eredmény a Mavic szerint minden várakozást felül múlt a tartósság és a megbízhatóság tekintetében.

A Cosmic Ultimate Disc egyébként teljes egészében kézzel készül a franciaországi Annecyben. Minden egyes kerék elkészítéséhez 10 szakmunkás nyolc munkaórájára és 71 különböző szénszálas elemre van szükség. A kerékszett 3900 euróba kerül.

Fotó: Mavic