Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

zoldszekelyA Zöld SzékelyFöld Egyesület április 22-én negyedszer is megszervezi Csíkszeredában a Föld napi kerékpáros felvonulást.

16.00–17.00 óra között lesz a regisztráció, a résztvevők egy nyilatkozatot töltenek ki, miszerint saját felelősségükre indulnak a rendezvényen, figyelembe veszik a szervezők kéréseit, a közúti szabályokat. A regisztrálási folyamat gördülékenyebbé tétele érdekében a szervezők javasolják az online jelentkezést. Az első 20 bejelentkező választhat egy zöldszékelyes pólót magának, az első 200 személy kap a hagyományos kerékpáros matricából.

A felvonulás 17.00 órakor indul a következő útvonalon: Központi park – Mihai Sadovanu u. – Vörösmarty Mihály u. – Kossuth Lajos u. – Márton Áron u. – Szék utca u. – Nagymező u. – Taploca u. – Márton Áron u. – Petőfi Sándor u. – Kőrösi Cs. Sándor – Központi park. A táv megközelítőleg 8.8 kilométer. A felvonulás a Szék út – Somlyó utca, valamint a Nagymező – Taploca utca, Petőfi Sándor utca – Központi park közötti szakasz kivételével a kerékpárúton halad. A biciklisek megközelítőleg egy órán belül visszaérnek a központi parkba, ahol egy csoportkép készítését követően véget ér a rendezvény.

Ez alkalommal bemutatják a Közösségi Zöld Szelvény adománygyűjtő programot is. A helyszínen 30 lejért megvásárolható szelvényfüzetben 36 partnercég 192 kedvezményes szelvényt ajánl fel vásárlóiknak. Ennek használatával például egy új kerékpár vásárlása esetén akár már 60 lej is megtakarítható. A szelvényfüzet eladásából befolyt összeget az egyesület egy Kossuth Lajos utcai kerékpáros pihenőhely kialakítására fordítja.

Forrás: Zöld székely Föld Egyesület