Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 tour de france a pleoton sziveben 00

Új bringás sorozat a Netflixen.

Idén júniusban jelenik meg a Netflix a Tour de France-ról szóló dokumentumfilm sorozata. A film a 2022-es Tour de France történetét meséli el.

A forgatócsoportok hét csapatba ágyazódtak be a versenyen. A nyolc epizódból álló egyenként kb. 45 perces sorozat exkluzív, kulisszák mögöttifelvételeken mutatja be 2022-es verseny csúcs- és mélypontjait. Egyes beszámolók szerint a sorozat gyártási költsége Netflix 8 millió euró volt.

 tour de france a pleoton sziveben

Az első hírek 2022-ben arról tájékoztattak, hogy nyolc csapat adott lehetőséget a Netflixnek a forgatáshoz. Ezek az

  1. AG2R Citroën,
  2. Alpecin-Deceuninck,
  3. Bora-Hansgrohe,
  4. EF Education-EasyPost,
  5. Groupama-FDJ,
  6. Ineos Grenadiers,
  7. Jumbo-Visma
  8. Quick-Step Alpha Vinyl

A jelenlegi tudásunk szerint, viszont a kész sorozatban csak hét csapat fog megjelenni. Azt viszont nem tudjuk, hogy melyek ezek.

A sorozat készítői eddig két trailert tettek közzé. Az elsőt a 2023 márciusában a spanyolországi Barcelonában megrendezett Mobile Live World Congress-en mutatták be, és motoros felvételeket, csapatvezetőkkel készült interjúkat és kulisszák mögötti akciókat mutatott be.

A másodikat a Tour de France, a Netflix és a résztvevő csapatok 2023 áprilisában osztották meg. Ez a sorozat hivatalos nevét, a "Tour de France" Unchained' címet tartalmazta, valamint a június 8-i megjelenési dátumot. Ez egybeesik a Critérium du Dauphiné-val, a Tour legfontosabb előfutamával.

Tour de France: Unchained a Netflix első hivatalos filmje versenyről. A tartalom gyártó azonban már korábban is csinált filmet kerékpáros csapatokról. A Movistar csapatról szóló, "The Least Expected Day" című, film 3 évadot élt meg. Hasonló dokusorozatokat készítettek már a WorldTour-csapatokról, a Soudal Quick-Stepről, a Jumbo-Visma és az SD Worx csapatáról is az Amazon Prime számára.