Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

kerekpar versenyzo 02

Vasárnap átadták Magyarország első fedett, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által akkreditált kerékpáros fapályáját, a Kőbányai BringArénát.

A fémszerkezetű sátorban helyet kapó létesítmény tervezése 2018 októberében kezdődött, a 200 méteres fapálya szélessége 5,8 méter, futófelülete speciálisan hőkezelt, rétegelt lucfenyő, dőlésszöge az egyenesben 14, a kanyarban 50,3 fok. A 4500 négyzetméteres, 100 fő néző befogadóképességű BringAréna hazai és kisebb nemzetközi kerékpárversenyek rendezésére egyaránt alkalmas, emellett edzéslehetőséget biztosít profi és amatőr kerékpárosoknak, miközben kiemelt szerepe lesz az utánpótlásnevelésben. A 812 millió forintos építési költség állami, szövetségi és önkormányzati támogatásból, valamint a Vuelta Kft. befektetéséből állt össze, a velodromot Szeghi Gábor tervezte.

"Óriási potenciált látok a létesítményben: a pályasport, az élsport számára végre adottak a feltételek ahhoz, hogy normális körülmények között készülhessenek és versenyezhessenek a kerékpárosaink" - fogalmazott Princzinger Péter, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke.

A célegyenest Szabolcsi Szilviáról nevezték el, aki a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon ötödik lett a 200 méteres repülőversenyben. Az ellenegyenes Somogyi Miklós nevét viseli, ő az 1984-es Los Angeles-i olimpiától kényszerűen távolmaradt szocialista országoknak rendezett Barátság versenyen nyert aranyérmet pontversenyben.

Forrás: MTI