Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
prev
next

PlyzatAz idén a szakmai zsűri mellett a nagyközönség számára is lehetővé teszik, hogy eldöntsék, melyik településeket és munkahelyeket tartják a leginkább kerékpárosbarátnak.

Az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az államtitkár a kampányindító sajtótájékoztatón elmondta: "a tavaly elfogadott Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia egyik fő célkitűzése a környezetkímélő közlekedési módok, így a kerékpározás fejlesztése, népszerűsítése. A fejlesztési tárca tervei szerint a hazai kerékpárút-hálózat jelenleg körülbelül 4000 kilométeres hossza 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővülhet majd. A beruházások és szemléletformáló kampányok eredményeként a kerékpárt fő közlekedési eszközül választók aránya az uniós átlagot már most meghaladó 19 százalékról 22 százalék fölé nőhet".

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kilencedik éve hirdeti meg a Kerékpárosbarát Munkahely és a Kerékpárosbarát Település pályázatokat.

A pályázati anyagot elektronikusan lehet kitölteni a http://kerekparosbaratpalyazatok.hu oldalon, a jelentkezési határidő 2015. április 15.

A Kerékpáros Magyarország Szövetséggel közös szervezésben megvalósuló kampányban az idén új tartalmi elemek alapján és a közönségszavazatokat figyelembe véve ítélik oda az elismeréseket.

Az újonnan bevezetett közönségdíjra az online felületen keresztül vagy egy ingyenesen letölthető applikációval bárki nevezheti települését vagy munkahelyét és szavazhat is rájuk.

A felhasználók voksait a pályázatok elbírálásánál, a hagyományos Kerékpárosbarát címek odaítélésénél is figyelembe veszi a szakmai zsűri. Az applikáció a Kerékpáros Magyarország Szövetség Facebook oldalán érhető el. A szavazatokat a pályázati határidő végéig, április közepéig várják a szervezők - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Forrás: MTI