Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

iskolabringa Szeptemberben az országban elsőként Békés összes általános iskolájában beindul a „BringaSuli” program.

Szinte minden gyerek tud biciklizni. De vajon minden kerékpáros biztonságosan közlekedik? Ismeri a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó alapvető szabályait? Ha bringája meghibásodik tud rá maga megoldást keresni vagy kétségbeesik?

Az akkreditált komplex képzést a Túrakerékpár Szövetség dolgozta ki, és a helyi pedagógusok segítségével épül be az oktatási rendszerbe.

Bizonyos elméleti feladatok bekerülnek majd az alap tantárgyba, így például a matematikába vagy a fizikába.

A testnevelés órán a kerékpározás gyakorlati, egészségügyi, és erőállapot fenntartási részleteire hívják majd fel a figyelmet a pedagógusok. Technikaórán a biciklik szerelése, karbantartása is szóba kerül, míg osztályfőnöki órán a kerékpározást érintő KRESZ szabályokkal ismerkedhetnek meg a nebulók.

Mindezeket délutánonként gyakorlati kerékpáros foglalkozások is kiegészítik majd és a megszerzett tudásból a tanulók vizsgáznak, amiről igazolványt kapnak – hangsúlyozta Izsó Gábor polgármester.


Az országban arra már volt példa, hogy kísérleti jelleggel egy településen megpróbálkoztak hasonlóval, ám hogy egy település minden általános iskolájában, ilyen tudatosan a tantárgyakba építve jelenjenek meg a kerékpározási ismeretek, az újdonságnak számít.

Forrás: beol.hu