Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

iskolabringa Szeptemberben az országban elsőként Békés összes általános iskolájában beindul a „BringaSuli” program.

Szinte minden gyerek tud biciklizni. De vajon minden kerékpáros biztonságosan közlekedik? Ismeri a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó alapvető szabályait? Ha bringája meghibásodik tud rá maga megoldást keresni vagy kétségbeesik?

Az akkreditált komplex képzést a Túrakerékpár Szövetség dolgozta ki, és a helyi pedagógusok segítségével épül be az oktatási rendszerbe.

Bizonyos elméleti feladatok bekerülnek majd az alap tantárgyba, így például a matematikába vagy a fizikába.

A testnevelés órán a kerékpározás gyakorlati, egészségügyi, és erőállapot fenntartási részleteire hívják majd fel a figyelmet a pedagógusok. Technikaórán a biciklik szerelése, karbantartása is szóba kerül, míg osztályfőnöki órán a kerékpározást érintő KRESZ szabályokkal ismerkedhetnek meg a nebulók.

Mindezeket délutánonként gyakorlati kerékpáros foglalkozások is kiegészítik majd és a megszerzett tudásból a tanulók vizsgáznak, amiről igazolványt kapnak – hangsúlyozta Izsó Gábor polgármester.


Az országban arra már volt példa, hogy kísérleti jelleggel egy településen megpróbálkoztak hasonlóval, ám hogy egy település minden általános iskolájában, ilyen tudatosan a tantárgyakba építve jelenjenek meg a kerékpározási ismeretek, az újdonságnak számít.

Forrás: beol.hu