Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

teszeddOrszágszerte eddig összesen több mint 70 ezren csatlakoztak a TeSzedd! – Összefogás a Tiszta Magyarországért elnevezésű környezetvédelmi akcióhoz!

Országszerte eddig összesen több mint 70 ezren – civil szervezetek, közösségek, magánszemélyek – csatlakoztak a TeSzedd! – Összefogás a Tiszta Magyarországért elnevezésű, június 2-ai országos környezetvédelmi akcióhoz – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium kommunikációs főtanácsadója csütörtökön az MTI-t.

Vért András elmondta, hogy már több mint 500 település regisztrálta magát; a szemétgyűjtő akcióhoz eddig országszerte több mint 700 gyülekezési pontot jelöltek ki. Az akcióra május 30-ig lehet jelentkezni a www.teszedd.hu honlapon.

Magyarországon első alkalommal 2011. május 21-én szervezték meg a TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtési akciót, amelyben országszerte több mint 160 ezer magánszemély, 156 vállalat, 403 civil szervezet, valamint 551 közintézmény vett részt, 1500 helyszínen.

A TeSzedd! 2012 országos hulladékgyűjtő akció fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, szakmai irányítója Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár. Az akciót támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség.

Országszerte a vízügyi igazgatóságok végzik a helyi környezetvédelmi felügyelőségekkel és a nemzeti környezetügyi intézetekkel, valamint a nemzeti parkokkal közösen az akció szervezésének koordinálását. A helyi akciókról a 12 vízügyi igazgatóság és a helyi koordinátorok adnak bővebb felvilágosítást.

Az esemény kiemelt kommunikációs főtámogatója az MTVA Zrt. Június 2-án a közszolgálati televízió- és rádiócsatornák változatos műsorokkal számolnak be országszerte az eseményről, este pedig 90 perces összeállítást sugároz az m1.

További információk ITT!