Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Kalandkör 400 élménybeszámoló
  Részünkről az útvonal elbukott
Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
prev
next

4 1 taska az acid tol 00

A táskák 4 kategóriában készülnek. Most a PRO sorozatból adunk ízelítőt, ami a prémium vonaluk.

 Az Acid a Cube kerékpárgyártó márkája. Ezzel a névvel rengeteg jó minőségű kerékpáros kiegészítőt és alkatrészt hoz forgalomba. Ami jó minden bringásnak, hiszen így nem ciki nem Cube kerékpárokra felszerelni. Mivel a fejlesztésük szorosan illeszkedik a Cube bringákhoz, így azokra sok esetben könnyebb és szebb a felszerelésük. (Ezt jól mutatja majd a lentebb bemutatott nyeregtáskájuk.) A táskák 4 kategóriában készülnek. Most a PRO sorozatból adunk ízelítőt, ami a prémium vonaluk.

Acid Fully Pro1 váztáska

Szeretnél a montidra egy kisebb váztáskát, amely ráadásul még jól is néz ki? Olyan helyen van, ahol nincs útban? Akkor figyelj!

Ez a táska a a felsőcső és az alsócső találkozásához rögzíthető tépőzáras pántokkal. Tömege csupán 155 gramm. 16 X 7,5X 7 cm-es méretével és kb. fél literes térfogatával nem mondható nagynak. Apróbb dolgok tárolására, pl. pótbelső, bicskakulcs készlet, papírzsepi stb. alkalmas. Merev anyaga és a vízálló cipzár védi a belepakolt dolgaid a víztől és a sérülésektől. Mindez 18 990 Ft-ért lehet a tiéd. Csak fekete színben létezik.

 Előnyök:

  • Kis méret
  • Vízálló
  • Kemény oldalfalú

Hátrányok

  • Kinyitva a fedele felfelé nyílik így könnyen kiesik a benne lévő motyód.

Tetszés index: 3/5

Acid Click L nyeregtáska

A Click típusú nyeregtáskából 4 méret létezik az „XL” (1,2 l), az „L” (1 l), az „M” (0,8 l) és az „S” (0,6 l). Két színben, fekete és olíva kapható. A nevükben a Click a rögzítésére vonatkozik, amely gyakorlatilag egy csatos rendszer.

Nálunk az L-es, olíva zöld landolt. Súlya 209 gramm. Mérete: 17 x 9 x 10 cm, és 1 l a térfogata. A nyeregtáska érdekessége, hogy a Cube nyergek esetén a nyereg aljához rögzül 2 db csavarral, még egyéb nyergek esetén a nyeregpálcához. (Mindkét rögzítési mód adaptereit tartalmazza a csomag.) A táska merev, a külső és belső nylon anyag között habosított műanyag és egy 1 mm vastag műanyag lemez található, amely jó rezgéselnyelő és ütéscsillapító kombináció. A cipzár vízmentesen záródik. Kívül, a két oldalán található ACID felirat fényvisszaverő a jobb láthatóság érdekében.

Belül a nagy rekesz mellett található az egyik oldalon egy gumipánt, ami jó lehet pl. a telefon rögzítéséhez. Az alján végighúzódik egy vékony zseb, valamint van még benne egy kis hálós rekesz is. Kívül egy hátsó villogót rögzítő pánt található a jobbik fajtából. Az L-es nyeregtáska 14 990 Ft-ba kerül.

4 1 taska az acid tol 02

Előnyök

  • Több méretben létezik
  • Kemény oldalfal
  • Jól átgondolt belsőrész

Hátrányok

  • Még keresem…

Tetszés index: 5/5

ACID PRO7 Filink kormánytáska

Az aszfaltos túrázók kedvence lesz ez a kormánytáska, amely 3 színben (fekete, világoskék és piros), valamint két méretben 5 és 7 literesben kapható. A tetejükön térképtartó található. Mi most a 7 literest mutatjuk be nektek.

A kormányra szerelt adapterbe egy kattanással felhelyezhető és egy gombnyomással levehető táska minden alkatrészével 900-grammot mutatott a mérlegen. Méreteit tekintve 26 x 18 x 18 cm.

A belsejében - mint említtettem - egy térképtartó található, védve a térképet az esőtől. A fedele mágnessel rögzül. A zseniális megoldás könnyű nyitást és zárást tesz lehetővé amely zárt állapotban stabil. Kívül a jobb oldalán található egy plusz rekesz, amely kulacs vagy nasi tartókén jó szolgálatot tesz útközben. Az ára 47 990 Ft.

4 1 taska az acid tol 04

Előnyök

  • Több méretben létezik
  • Könnyű fel, illetve leszerelni (az adaptert is).
  • Mágneses zár
  • Jól pakolható

Hátrányok

  • A minőséget sajnos meg kell fizetni

Tetszés index: 5/5

ACID PRO 15 SMLINK csomagtartó táska

Bemutatjuk az ACID csúcskategóriás csomagtartó táskáját. Ezek az egyrészes táskák 15 és 20 literes verzióban készülnek és a kormánytáskával azonos színekben kaphatóak.

A táska a vízhatlan hátfalánál erősítésként egy műanyag lapot kapott. A csomagtartó oldalához egy rendkívül tág határok között állítható, gyorscsatoló rendszerrel kapcsolódik. A fel- és leszerelésük tényleg csak egy pillanat. Kívül zsebek nem találhatóak rajta, viszont hajtogatós zárási rendszerével, plusz a középen található állítható pántjával könnyen a benne lévő csomag méretére alakítható, így nem lötyög benne semmi. Az oldalain az ACID felirat fényvisszaverő anyagból készült.

A táskán belül egy nagy rekesz van, plusz a hátán egy nagy méretű vékony rekesz, valamint előtte egy kisebb ami hálós cipzárral zárható a könnyen megtalálandó cuccainknak. Jár hozzá még plusz egy pánt, hogy könnyen tudjuk cipelni, ha leszereltük a csomagtartóról. Az ára 30 990 Ft. (Ha párban veszed, a nagyobbal jobban jársz!)

4 1 taska az acid tol 03

Előnyök

  • Könnyű le, illetve felszerelni
  • Vállra vehető
  • Vízálló
  • Igényes, szép kialakítás

Hátrányok

  • A vállon szállításhoz szélesebb hevedert is adhatnának.

Tetszés index: 4/5

ACID HPA Ahead mobil tartó

Ez ugyan nem táska, de közvetítésével a mai trendek szerint „okossá” varázsolhatjuk a kerékpárunkat. Ez a robusztus, alumíniumból készült tartó az 60 és 88 mm széles és 14 mm vastag telefonokat tudja nagy biztonsággal megtartani. A karok belseje szilikon gumit tartalmaz, amely óvja és biztosítja a csúszás mentes rögzítést. A tartó tömege saját mérésem szerint 170 gramm.

Ez a kiegészítő a kormányszárra rögzül az A-head kupak helyére kell felszerelni. Véleményem szerint a legbiztonságosabb helyen rögzíti a kütyüt. Akár egy komolyabb esést is túlélhet. Cserébe viszont azok, akik a kormányszárat fogva szeretik tolni a bringájukat át kell szokniuk más módra. Ára 2023-ban 14 990 Ft.

4 1 taska az acid tol 05

Előnyei

  • Könnyű felszerelni
  • Biztonsággal tartja a bele helyezett kütyüt
  • A legbiztonságosabb helyen tartja a telefont
  • A teló 360 fokban elforgatható vele
  • A rögzítő rész oldalra elmozdítható, így a szélesebb eszközök is beállíthatók, hogy a kormányszár közepén legyenek

Hátrányok

  • Kicsit nehéz
  • A teló ki- és berakása nem csak egy pillanat műve
  • Eső és por ellen nem véd

Tetszés index: 4/5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett

Támogatott tartalom