Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kupa

Vas Kata Blanka átvette a vezetést összetettben a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, miután a második helyen ért célba a második szakaszon.

A vasárnapi csapatidőfutam után a Bunol és Moncofa közötti 118,5 kilométeres szakasz várt hétfőn a bringásokra, a céltól mintegy negyven kilométerre harmadik kategóriás emelkedővel. Blanka már a szakasz során szerzett időjóváírást és a technikás finálé is feküdt neki. Az utolsó három kilométeren belül két bukás is történt, de a remekül helyezkedő magyar bajnokunk mindkettőből kimaradt, noha a másodiknál le kellett tennie a lábát. A hajrát jó ütemben indította és fél kerékpárhosszal maradt el a diadalmaskodó, a tavalyi Párizs-Roubaix-n győztes kanadai Alison Jacksontól.

Összetettben az időjóváírásnak köszönhetően az élre állt, így magára öltheti a piros trikót. Ezzel Valter Attila után, aki a 2021-es olasz körversenyen három napig viselhette a rózsaszín trikót, újra magyar kerékpáros vezeti az összetettet egy neves viadalon.

"Nem voltak a legjobbak a lábaim ma, viszont technikás volt a befutó, ami ígéretesnek tűnt számomra. Remek, hogy megszereztem a piros trikót, jó volna csapaton belül tartani. Mostantól ez a cél." - mondta a befutó után Blanka.

A nyolcnapos, vasárnapig tartó körverseny kedden a Lucena és Teruel közötti 130,5 kilométeres távval folytatódik.

Eredmény (a Vuelta honlapja alapján)

2. szakasz, Bunol-Moncofa, 118,5 km

  1. Alison Jackson (kanadai, EF Education-Cannondale) 2:51:03 óra
  2. VAS KATA BLANKA (SD Worx-Protime) azonos idővel
  3. Karlijn Swinkels (UAE Team ADQ) a. i.

Az összetett élcsoportja:

  1. VAS KATA BLANKA 3:10:14 óra
  2. Jackson 8 másodperc hátrány
  3. Elisa Longo Borghini (olasz, Lidl-Trek) 9 mp h.