Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 giro2020 bejelentes01

2020-ban Budapestről rajtol a Giro d'Italia országúti kerékpáros verseny.

A budapesti Olasz Kultúrintézetben rendezett hétfői sajtótájékoztatón Mauro Vegni, a Giro d'Italia versenyigazgatója bejelentette: a jövő májusi viadal három szakaszát, köztük a rajtot, Magyarországon rendezik. Ezután, egy egy napos szünetet követően Olaszországban folytatja útját a Giro.

giro2020 bejelentes02

A megnyitó, ahogy a helyszínen láttuk

Kiemelte, büszke rá, hogy ebbe a csodálatos európai városba helyezik át a 2020-as Giro rajtját. Magyarország az utóbbi években hihetetlen népszerűségnek örvend. A Giro-szakaszokkal pedig lehetősége nyílik arra, hogy a világnak bemutassa, hogy milyen szép tájak, vidékek vannak errefelé.

giro2020 bejelentes03

Épp most jelenti be Mauro Vegni, a Giro d'Italia versenyigazgatója a nagy hírt.

A bejelentésből tehát a magyarországi rajt és három szakasz itteni megrendezése konkretizálódott. Az útvonalak egyelőre nem ismertek. Erről részletesen júniusban kívánnak nyilatkozni.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes rövid beszédében elmondta, Budapestnek nagy büszkeség, hogy innen rajtol a Giro d'Italia.

"A főváros helyszínbiztosítással, az esemény népszerűsítésével és az engedélyek megadásával támogatja a rendezést"

"Megtörtént, amire senki sem számított, megvalósult, amit elképzelni sem nagyon mertünk: régiónkból elsőként nekünk sikerült elérnünk, hogy itt legyen a Grande Partenza" - fogalmazott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"Nemcsak az országimázs szempontjából fontos, hanem gazdaságilag is megtérülő befektetés a Giro d'Italia" – mondta. A 2010-es hollandiai Grande Partenza tapasztalatai alapján minden befektetett euró két másikat hozott közvetlenül. A Giro-rajtja  7,8 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg.

Magyarország 100 százalékban elkötelezett a verseny sikeres megrendezésében ez Révész Máriusz, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár beszédeiből egyértelműen kiderült.

giro2020 bejelentes04

Féltő gondossággal helyezik le az asztalra a hölgyek a Giro d'Italia kupáját.

Paolo Bellino, a Giro d'Italiát szervező RCS Sport ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: az egyik legnehezebb kerékpáros körverseny nem hagyhatta ki, hogy Magyarországra érkezzen. "Olaszországhoz hasonlóan komoly hagyományokkal, történelemmel rendelkezik, még a zászlók színei is megegyeznek."

giro2020 bejelentes05

A sajtóesemény végén Szabó Tünde és Paolo Bellino szertartásosan aláírta a szerződést.