Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 ujabb kerekparos kozpont nyilt meg a balatonnal 01

Újabb, európai színvonalú szolgáltatásokat kínáló kerékpáros központtal gyarapodik a Balaton térsége.

A tavaly ősszel megnyílt füredi és földvári centrum után így válik teljessé a BalatonBike 365 projekt, amelynek keretében összesen 1,2 milliárd forintot fordítottak a Balaton térségében a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére.

A száz négyzetméteres BB365 Keszthely Porton hagyományos és elektromos kerékpárok is bérelhetőek - összesen több mint 50 -, sőt arra is van lehetőség, hogy a bicikliket ne ugyanott adják le a kerékpárosok, mint ahol felvették. Az év kilenc hónapjában nyitva tartó központban saját kerékpárok szervizelésére, kisebb kiegészítők vásárlására is nyílik lehetőség. Ezen kívül térképeket, illetve egyéb információt lehet kapni arról, hol érdemes a környéken, kitáblázott utakon túrázni, vagy meg lehet pihenni a kávézóban.

ujabb kerekparos kozpont nyilt meg a balatonnal 02

A közelmúltban közel 300 kilométeres kerékpárút-hálózatot, ezen belül 20, különböző nehézségű túraútvonalat jelöltek ki a Nyugat-Balaton térségében, így a kisgyermekes családoktól a mountain bike-osokig mindenki találhat az érdeklődésének megfelelő túrát. Az elmúlt években több mint 60 pihenőhelyet alakítottak ki, 70-nél több információs táblát helyeztek ki a környéken. Bizton állíthatjuk, hogy a Nyugat-Balaton az ország kerékpáros minta régiója.

ujabb kerekparos kozpont nyilt meg a balatonnal 03

A régióban három tematikára épülő körtőrtúrákat hoztak létre: A kultúra és a történelem iránt érdeklődőknek a Festetics-örökség túrákat, a mountain-bike-osoknak a Keszthelyi-hegység erdei útjait, a természeti kincsekre kíváncsiaknak a Kis-Balatonhoz vezető kijelölt útvonalakat ajánljuk.

ujabb kerekparos kozpont nyilt meg a balatonnal 04