Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

kerekparutÚjabb kerékpáros útszakasz létesült a Börzsönyben, Királyrét és Nógrád között - tájékoztatta az MTI-t az Ipolyerdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője hétfőn.

Lengyel László elmondta, hogy az 55 millió forintos fejlesztés keretében megépült egy 4 kilométeres új kerékpározható út, 10 kilométer hosszan felújítottak és kerékpárral is járhatóvá tettek egy már meglévő utat, valamint megújult egy 6 méter széles híd, két pihenőhelyet alakítottak ki, és megszépült két forrás is.

Az erdőgazdálkodási társaság munkatársa kiemelte: a Királyrét és Nógrád közötti kerékpározható makadámút lehetővé teszi, hogy például Kismarosról elindulva Királyréten, Nógrádon át el lehessen kerekezni a Diósjenő-Kemence, majd az Ipoly-völgyben, azután az EuroVelo hálózatra csatlakozva visszajuthassunk a kiindulási állomásunkra.

Hozzátette: a mostani szakasszal együtt már egy 100 kilométeres kerékpározható hálózat áll a kerékpárosok rendelkezésére a Börzsönyben, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a családok számára is.

A szakember kitért arra is, hogy a kerékpárosokat szolgáltatásokkal is segítik: a nagymarosi bringaponton kölcsönzési és szervizelési lehetőség van, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével kerékpáros elsősegély helyek is találhatók több ponton.

A beruházások az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatának keretében valósultak meg.

Forrás:MTI