Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

dnplda01A Körösök Völgyében 76 kilométer hosszú új kerékpárút épül Románia és Magyarország között.

A román-magyar határon átívelő projekt engedélyezési tervei elkészültek jelentette be Vass Csaba a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetének vezetője csütörtökön Békéscsabán.

Az egyesület, mint vezető partner a romániai Nagyzerind Önkormányzatával sikeresen pályázott a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretére a kerékpárút tervek elkészítéséhez.

Vass Csaba elmondta: a kerékpárút csaknem 76 kilométer hosszú nyomvonala Magyarországon Köröstarcsától indul, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz és Gyula településeket érintve Feketegyarmatnál lépi át a határt, majd Negyzerind, Tőzmiske, Vadász településeken áthaladva éri el Simonyifalvát. Kiemelte: a projekt célja, hogy a látogatók kerékpáron is be tudják járni a térség turisztikai nevezetességeit, ismerjék meg közvetlenül a helyi természeti és kulturális értékeket.

Kapcsolódó cikkek:

Ismét bővül a Körös-völgyi kerékpárút

Turisztikai kerékpár úthálózat épül a Körösök Völgyében