Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

freerideA hármashatárhegyi ZöldBázis Turistaközpont beruházásához nem társulhat fejlesztővel a Pilisi Parkerdő Zrt., amíg nem tudja végrehajtatni azt a jogerős bírósági ítéletet, amely a terület elhagyására kötelezi a korábbi bérlőt.

A fejlesztés része lenne egy erdei iskola, vendéglátóhely, extrém kerékpáros sportoknak helyet adó pálya, valamint a sárkány- és siklóernyős repülésre alkalmas helyeket is rendbe tennék. Ez utóbbira már előkészítették a szerződést a műegyetemi repülőklubbal. Ezen a helyen indult a múlt század 20-as, 30-as éveiben a magyar vitorlázó repülés, amikor Rotter Lajos a magyar és a nemzetközi vitorlázórepülés kimagasló egyénisége, a tehetséges mérnök és repülőgép-tervező, illetve pilóta volt az első, aki a Hármashatár-hegy tetejéről indította el vitorlázógépét 1933. december 26-án.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a korábbi bérleti szerződés lejárta után, 2008-ban nem kötött újabb megállapodást a Pilótacentrum Kft.-vel, mivel a karbantartási, állagmegőrzési kötelezettségének nem tett maradéktalanul eleget és a 10 éves időtartam alatt nem fizette meg az általa és albérlői által használt ivóvíz díját sem, továbbá az albérlők bérleti díjaival sem szerződés szerint bánt. Ennek ellenére a Kft. és vezetője, Csiga Sándor nem távozott a területről, sőt az ingatlanokat engedély nélkül továbbra is bérbe adta.