Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

freerideA hármashatárhegyi ZöldBázis Turistaközpont beruházásához nem társulhat fejlesztővel a Pilisi Parkerdő Zrt., amíg nem tudja végrehajtatni azt a jogerős bírósági ítéletet, amely a terület elhagyására kötelezi a korábbi bérlőt.

A fejlesztés része lenne egy erdei iskola, vendéglátóhely, extrém kerékpáros sportoknak helyet adó pálya, valamint a sárkány- és siklóernyős repülésre alkalmas helyeket is rendbe tennék. Ez utóbbira már előkészítették a szerződést a műegyetemi repülőklubbal. Ezen a helyen indult a múlt század 20-as, 30-as éveiben a magyar vitorlázó repülés, amikor Rotter Lajos a magyar és a nemzetközi vitorlázórepülés kimagasló egyénisége, a tehetséges mérnök és repülőgép-tervező, illetve pilóta volt az első, aki a Hármashatár-hegy tetejéről indította el vitorlázógépét 1933. december 26-án.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a korábbi bérleti szerződés lejárta után, 2008-ban nem kötött újabb megállapodást a Pilótacentrum Kft.-vel, mivel a karbantartási, állagmegőrzési kötelezettségének nem tett maradéktalanul eleget és a 10 éves időtartam alatt nem fizette meg az általa és albérlői által használt ivóvíz díját sem, továbbá az albérlők bérleti díjaival sem szerződés szerint bánt. Ennek ellenére a Kft. és vezetője, Csiga Sándor nem távozott a területről, sőt az ingatlanokat engedély nélkül továbbra is bérbe adta.