Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

freerideA hármashatárhegyi ZöldBázis Turistaközpont beruházásához nem társulhat fejlesztővel a Pilisi Parkerdő Zrt., amíg nem tudja végrehajtatni azt a jogerős bírósági ítéletet, amely a terület elhagyására kötelezi a korábbi bérlőt.

A fejlesztés része lenne egy erdei iskola, vendéglátóhely, extrém kerékpáros sportoknak helyet adó pálya, valamint a sárkány- és siklóernyős repülésre alkalmas helyeket is rendbe tennék. Ez utóbbira már előkészítették a szerződést a műegyetemi repülőklubbal. Ezen a helyen indult a múlt század 20-as, 30-as éveiben a magyar vitorlázó repülés, amikor Rotter Lajos a magyar és a nemzetközi vitorlázórepülés kimagasló egyénisége, a tehetséges mérnök és repülőgép-tervező, illetve pilóta volt az első, aki a Hármashatár-hegy tetejéről indította el vitorlázógépét 1933. december 26-án.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a korábbi bérleti szerződés lejárta után, 2008-ban nem kötött újabb megállapodást a Pilótacentrum Kft.-vel, mivel a karbantartási, állagmegőrzési kötelezettségének nem tett maradéktalanul eleget és a 10 éves időtartam alatt nem fizette meg az általa és albérlői által használt ivóvíz díját sem, továbbá az albérlők bérleti díjaival sem szerződés szerint bánt. Ennek ellenére a Kft. és vezetője, Csiga Sándor nem távozott a területről, sőt az ingatlanokat engedély nélkül továbbra is bérbe adta.