Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

NovkFerenc"Novák Ferenc élete példa értékű minden korosztály számára. Egy egyéniség, és 80 évesen is sugárzik"

- mondta a fél karral is számos kerékpáros csúcsot felállító sportemberről írt könyv szerzője, Kiss Erzsébet a kötet bemutatóján.

novakknyvA "Novák Ferenc, a biciklikirály" című életrajz csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Erzsébet utalt arra, hogy a hétfőn 80 éves ünnepelt olyan életutat járt be, amely alapján a számítógép előtt ülő fiatalok vagy a különféle bajaikkal elfoglalt idősek is felnézhetnek rá.

"Feri bácsi azt vallja, hogy nem az időskori bajokkal kell törődni, hanem célokat kell kitűzni, és ezekért keményen kell dolgozni. És ráadásul ő mindezt fél karral tette, hiszen 13 éves korában, 1945-ben a vonat alá esett, és elveszítette a jobb karját" - mondta a szerző.

A jó egészségnek örvendő Novák Ferenc jelezte: nagy öröm számára, hogy könyv jelent meg életútjáról, és mindent, amit elért, a kerékpározásnak köszönhet.

"Azt is például, hogy nem ismerem személyesen a magánorvosomat. Hatvanöt éve ülök a nyeregben, sportolóként, illetve postai kézbesítőként, több mint másfél millió kilométert tekertem, és ezzel a teljesítménnyel háromszor is bekerültem a Guinness Rekordok Könyvébe. Ötven országban jártam, és futásban tíz korcsoport magyar bajnokságát nyertem meg" – mondta.

A 234 oldalas, 150 képpel illusztrált könyv a postai boltokban kapható 1500 forintért.

Forrás:MTI