Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p1060035

  • Túra hossza: 19 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +783 m,-783 m
  • Átlagos meredekség: 5 %

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!


  • Túra hossza: 19 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +783 m,-783 m
  • Átlagos meredekség: 5 %

Kerékpár túránk kiindulási pontja Cserépfalu és Bükkzsérc közötti országúttól nem messze található. Cserépfalut elhagyva jobbra kell kanyarodnunk a Hollóstetőt jelző táblánál. Az aszfalt eltűnik és mi hazánk valószínű utolsó szilárd burkolat nélküli közútján tekerhetünk a Hór-völgyben. (Itt régen buszok is jártak.) A kék kerékpáros túra jelzést követve elhaladunk a Suba-lyuk, az Oszlai tájház mellett.

Távolabb egy balról egy aszfalt út csatlakozik be a Hór-völgybe, amin tovább haladunk elhagyva a kék jelzést. A Statisztikai ház mellett a piros túra utat követve erdészeti úton mászunk föl a hegyre. Az út egy szerpentinesen emelkedő jól karbantartott erdészeti út. A piros jelzés néhány km után elkanyarodik jobbra, mi viszont széles úton maradva haladunk tovább Ódorvárig. (A jelzés nélküli út miatt ne ijedjen meg senki, hogy nem találja meg, mivel vezetése oly egyértelmű, hogy senki sem fog róla lefordulni.)

Ódorvártól a piros L jelzést követve egy egynyomos úton haladunk tovább. (Előbb fel a hegyre, majd lejtőzés.) Ahol a jel eltűnik egy aszfalt útra bukkanunk. kb 3 méterrel visszább balra egy kétnyomos erdészeti út található, amelyen vissza mászunk Ódorvárhoz. Ott találunk egy utat jobb kéz felől, amely nincs turista jelzéssel ellátva. Ezt az utat választva egy kiadós tekerés után vissza érünk a kiindulási pontra.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!