Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p6150443

  • Túra hossza: 23 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +164 m,-164 m
  • Átlagos meredekség: 1.6 %


  • Túra hossza: 23 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +164 m,-164 m
  • Átlagos meredekség: 1.6 %

A kerékpártúra kiindulópontja Lágymányosi híd pesti oldalán A Soroksári úton a Művészetek Palotájánál található. Innen kerékpárúton áttekerünk a hídon a budai oldalra, majd az ott található kerékpár úton a Duna parton folyásiránnyal szemben haladva tekerünk tovább a Lánchídig. Közben elhaladunk az Egyetem város, a Gellért tér, Gellérthegy, mellett. Keresztezzük a Petőfi, Szabadság, Erzsébet hidat.

A Lánc hídnál a Clark Ádám téren behajtunk a körforgalomba és az alagút előtti útra a Hunyadi János utcára hajtunk rá. Ez az út felvisz a várba. A Tárnok utcán tovább haladva útba ejtjük a Mátyás templomot és a Halász bástyát, majd a Bécsi kapun át elhagyjuk a várat.

A Fláth János és a Hattyú utcán át legurulunk a Batthyányi térre. Innen a kerékpárúton tovább haladva az Árpád hídig tekerünk. Közben keresztezzük a Margit hidat. Áthajtva az Árpád híd alatt teszünk egy kis kört a Szentlélek téren, majd felhajtunk a hídra, és annak közepén legurulunk a Margit-szigetre.

Keresztül tekerünk a szigeten és a Margit hídon át a pesti oldalra tekerünk. A Jászai Mari tértől a Parlamentig kerékpárúton haladhatunk. Az Országház után viszont elfogy a kerékpár út. A Széchenyi rakparton tekerünk el a Lánchídig, majd onnan a Pesti alsó rakparton az Erzsébet hídig. Innen a Belgrád rakpart következik a Szabadság hídig.

Innen jön utunk legforgalmasabb szakasza. A Vásárcsarnok mellett a Sóház utcába hajtunk be, majd a Közraktár utca baloldalán lévő járdáján tekerünk el a Petőfi hídig. A híd után ismét kerékpárúton haladva érünk vissza a Lágymányosi hídhoz.

Ajánlott cikkek:

Éjszakai kerékpártúra Budapest szívében

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Ajnlott_szlls