Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar versenyzo

„Az élet adott nekem egy második esélyt” – mondta.

Mint korábban hírül adtuk Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes országúti kerékpáros edzés közben Gachancipában karambolozott egy álló busszal, amely rálógott az útra.

"Az élet adott nekem egy második esélyt. Az egyik pillanatban még a Tour de France-ra készültem, mindent beleadva az időfutambringámon, a következőben pedig már az életemért küzdöttem" - idézte a 25 esztendős kolumbiai versenyzőt a cyclingnews szakportál.

A baleset igen komoly következményekkel járt. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és összesen 18 csonttörést diagnosztizáltak. A múlt héten a bringás még egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernal kiemelte: úgy kellett alakulnia, hogy kiváló kezekbe kerüljön, amiért hálát is mondott az őt kezelő bogotai kórház orvosainak és ápolóinak. Hétfőn hazaengedték Bernalt, de otthonában még hosszú rehabilitáció vár rá.

"Önmagában az a tény, hogy élek, úgy hatott rám, akár az újjászületés. Azokban a napokban, mikor nagy fájdalmaim voltak, azt ismételtem magamnak: legalább érzem a fájdalmat, legalább érezhetek valamit" - fogalmazott.

Forrás: MTI