Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 tripeak jetstream pro oversize valto gorgo 00

A hátsó váltók szabványos láncfeszítőjéhez készülnek.

A túlméretezett váltó görgők legnagyobb előnye, hogy a láncot laposabb szögben vezeti, így kisebb súrlódás, illetve a illetve kopás jelentkezik ezen a ponton ami hosszabb élettartamot, illetve energia megtakarítást eredményez.

A túlméretezett görgők használatához eddig szét kellett szerelni a hátsó váltót és egy új láncfeszítőt kellett e gyári helyett felszerelni. (Ilyen megoldást is készítenek.) A TRiPEAK az idén Tajvanon a nemrég lezajlott Taipei Cycle Show-n bemutatott egy sokkal egyszerűbb és és kézenfekvőbb megoldást, ami egy új terméket eredményezett. Ez pedig a A TRiPEAK Jetstream Pro oversize (azaz túl méretes) váltógörgő.

Shimano és Sram hátsó váltókhoz speciális 18 fogas váltógörgőt ajánl, amelyek illeszkednek azok láncfeszítőjébe. A váltógörgő aszimmetrikus felfogatású, azaz a felfüggesztése nem a görgő közepén, hanem attól eltolva található, így csinálva helyet a nagyobb átmérőnek. A vagány és futurisztikus megjelenés már csak hab a tortán.

tripeak jetstream pro oversize valto gorgo 02

A TRiPEAK Jetstream Pro görgői a hagyományosnál több karbantartást igényelnek. A készlet tartalmaz egy speciális csapágyzsírt, amivel első használat előtt be kell kenni a görgő csapágyait, illetve azokat rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell.

A gyártó a legtöbb modern 11 és 12 sebességes SRAM és Shimano váltóhoz (országúti, gravel és hegyi kerékpár) készít ilyen görgőket, ráadásul 10 fél színben, hogy minél mutatósabbá is varázsolják a bringádat.

tripeak jetstream pro oversize valto gorgo 01

A készlet ára 180 dollár, amiért egy szabványos felső illetve egy túl méretes kerámia csapágyas alsó görgőt, csapágy zsírt és 4 év garanciát tartalmaz.

Fotók: TriPeakBearing.com