Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Article Index

 bikepacking taskak 000

Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.

Pro Discover család

A japán kerékpáróriás, a Shimano áll a Pro alkatrész- és felszerelésgyártó mögött. A Discover név alatt a Pro egy gravel termékcsaládot kínál, amely kormányból, kormányszárból, nyeregcsőből és egy teljes bikepacking táskakollekcióból áll.

bikepacking taskak 02

Pro Discover kormánytáska

A táska két részből áll: egy a kormányra szerelhető tartóból, amely magát a rögzítést szolgálja, valamint természetesen magából a táskából. A súlya 410 g.

A tartó 3 tépőzárral rögzül a bringára (kettő a kormányt, egy a homlokcsövet fogja át). Érdekessége, hogy a közvetlenül a kormánnyal nem érintkezik. Egy szilárd, zárt cellás habból készült elem (polifoam jellegű) - mint távtartó - ékelődik közéjük. Ez a megoldás segíti a fék és a váltó kábeleit elhelyezni, illetve a kormányra így az egyéb kütyüket (lámpa konzol, telefon konzol) könnyebb felrakni. Található rajta egy gumis háló, a gyorsan rögzítendő (térkép, széldzseki) cuccoknak. A tartó két csattal gyakorlatilag a kormánytáskát átölelve rögzíti azt.

bikepacking taskak 05

A táska 8 l-es, henger alakú, két oldalról is nyitható. A zárás során a széleit csavarva tökéletesen a benne lévő csomag méretére szabható, így nem lötyög, nem mozog benne semmi. Ára: 30 990 Ft.

Pro Discover nyeregcső táska

Ez egy nagy, 15 l-es táska, amely szinte mindent (is) elnyel. A súlya 540 g. Négy ponton rögzül a nyergünk alá. Kettő, a kormánytáskánál említett távtartó elemmel ellátott tépőzárral a nyeregcsőre. Valamint két, oldalról a nyeregpálcát átölelő csattal. A táska egyrekeszes, zárását a fentebb említett hajtogatós módszerrel tudjuk megtenni. Majd két csattal rögzíteni. Ezzel a módszerrel, egyrészt a benne lévő csomag méretéhez igazítjuk, másrészt a csatt akadályozza meg a táska le - föl lifegését. Kívül található rajta lámpa felfogató, valamint gumis háló. Ára 30 990 Ft.

bikepacking taskak 06

Pro Discover váztáska

Ez 5,5 l-es és 3 tépőzárral rögzül a bringád felső csövéhez. Kétrekeszes, amelybe cipzáron át lehet bejutni. A nagyobbik rekesz opciósan még ketté osztható egy tépőzáras válaszfallal. Kiválóan elnyeli azon dolgaidat, amelyeket könnyen hozzáférhető helyen akarsz utazásod során tartani (térkép, kaja, telefon, stb…). Súlya 270 g. Amire figyelni kell ez a táska hosszánál fogva nem olyan univerzális, mint az előbbiek. Trekking bringán, gravel bringán, országúti kerékpáron jól használható. Egy modern geometriás meredeken ejtett felső csövű montira viszont már nem lehet felrakni. Ára 26 190 Ft

bikepacking taskak 07

A bikepacking túrázás 3 legfontosabb táskája a fentebb bemutatott nyereg–, kormány– és váztáska. Én ezt a márkát már több éve nyúzom. Teljesen elégedett vagyok vele. Az tény, hogy nem olcsó és a kínai piacról érkezőkhöz képest kifejezetten drága, de cserébe komoly túrákon kiszolgált és még jó páron szolgálni fog. Azt szeretem benne a legjobban, hogy egyszerű a felszerelése és ezután nem kell foglalkozni vele. Nem mozog és nem lazul ki. Teljesen a bringa részévé válik. Anyaga erős, már több túrát sikeresen teljesítettem vele. Amellett a színe is szemet gyönyörködtető.
bikepacking taskak 01

PRO Discover apróságok

A szerkesztőségbe érkezett csomag, a fentieken kívül rejtett még néhány apróbb Pro Discover táskát. Nézzük ezeket.

bikepacking taskak 03