Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

P4200084Az idei évben kaptam a hazai forgalmazótól a Crosso Twist túratáskát tartós használatra, és az ezzel kapcsolatos élményeimről fogok beszámolni.

Az idei évben már túl van egy sikeres több napos kerékpártúrán, illetve több rövidtávú használaton.

Kívülről erős Cordura anyag borítja, belül ponyva. A hegesztéseknek köszönhetően 100%-ban vízálló. A külső borítás a táskát védi a sérülésektől, illetve kellemesebb a fogása, mint a ponyvának.

Az egyik túrám alatt kicsi eső el is kapott, de ezt nem éreztem vízállósági tesztnek, így a cikk írása előtt megtömtem a táskát ruhával és a fürdőkádban szimuláltam az esős, vizes körülményeket. Ezek után biztosan kijelenthetem, hogy ez tényleg vízálló. Az özönvizet/ élővizeken való átúszást is kibírja.

 P6300406

A csomagtartóra két acél füllel szerelhetők fel, míg alul egy kampóval rögzíthető. A kampó egy rugalmas pánttal megfeszíthető, így döccenőkben sem tud leugrani a tartóról.

Eleinte sokat szenvedtem a felrögzítéssel, mivel fordítva csináltam. Először rá raktam a tatyót a csomagtartóra, és utána trükköztem a harmadik fül beakasztásával. Még meg nem világosodtam: Előbb az alsó fület kell beakasztani, majd a felsőket. A rugalmas pántot így könnyebb feszíteni, és beakasztani a felső tartó füleket a csomagtartóba. Innentől kezdve gyerekjáték volt a fel- és leszerelés.

Egyetlen szívfájdalmam az, hogy a kampók bevonat nélküli rozsdamentes acélból vannak, ami a csomagtartó festékét könnyen leszedi. Emiatt én a csomagtartó azon részét, ahol a kampó felfekszik fekete szigetelőszalaggal betekertem, hogy a festést óvjam.

 P4190060

A táska egyébként egyetlen osztatlan 26 literes térrel rendelkezik, amelybe pakolni lehet bőven. Mivel teljesen vízálló, így a belepakolt dolgokat nem szükséges nejlon szatyrozni, bár én a jobb átláthatóság kedvéért mindig megteszem. (Zöld szatyorba az alsó nemű, feketébe a szennyes, pirosba a póló stb.)

A hosszú láncvillás bringámon használva tökéletesen bevált. Nem ért hozzá menet közben a sarkam, így kényelmesen tudtam tekerni vele.

 P4200089

A táska nagy méretű, de kényelmesen tudom használni a mindennapi körülmények között is. Kisebb bevásárlások is könnyen megoldhatóak vele, hála a táska zárási módszerének. (hajtogatom) nem csak vízálló, hanem méretre is igazítható.

Használom immár három hónapja, túlélt egy több napos túrát, illetve jó néhány városi hurcolászós utat, de egyáltalán nem látszik meg rajta. Úgy tűnik több évre tervezett táskát sikerült választanom.

 P4200096

Ajánlom minden bringás túrázónak.

Hol veheted meg?
Miután felcsigáztam a fantáziádat elárulom, hogy hazánkban a Bergusson kerékpárbolt forgalmazza a Crosso táskákat. Ha Balatonkörben gondolkodol,túratáskára van szükséged, vagy kérdésed van, hívd őket bizalommal.

  • A hazai forgalmazó oldala: www.berguson.hu
  • Kérdés esetén hívd a 06 1 242 5730-as telefonszámot.

Kapcsolódó cikkek:

Crosso túratáska palettaCrosso túratáska paletta