Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Strapatelefon01Ezen a héten szakítva a „hagyományokkal" nem alkalmazásbemutatót írok, hanem szeretnék egy kis betekintést nyújtani a strapabíró okostelefonok világába, melyek kiváló társak lehetnek nem csak a hétköznapokban, hanem sportolás közben is.

A strapamobilokra egyaránt jellemző a por- és vízállóság, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülékház teljesen tömített a csatlakozók pedig biztonságosan zárhatóak. Ezt hitelesítik is a gyártók, így ezek a telefonok mind rendelkeznek IP67 vagy újabban már IP68 minősítéssel. Az IP67 minősítés azt garantálja, hogy a készülék fél órán keresztül gond nélkül víz alatt lehet, legfeljebb 1 méteres mélységben. A másik ilyen „képesség", ami már lényegében minden komolyabb mobilba be kerül az a „Gorilla üveg". A gorilla üveg (Gorilla Glass (képünkön)), a készülékek egyik legérzékenyebb pontját a kijelzőt védi az ütésektől is a karcolásoktól.

Strapatelefon02

Noha kerékpárral nem igen kerülünk olyan szituációba, hogy víz alá kerül a telefon, de elázni már sokkal nagyobb esélyünk van, és ekkor a vízállóság igen jól jöhet. Jómagam is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen mobilnak, ami már több, mint 3 éve kiválóan teljesít ezen a téren, áztam már bőrig vele, esett sárba, mostam el csap alatt nem egyszer és kutya baja.

Nem akarok egy gyártónak sem reklámot csinálni, így aki ilyen telefont venne, most már tudja, hogy olyan IP67/IP68 minősítéssel rendelkező készülékeket kell keresnie amelyet Gorilla Glass-al szereltek. A cikk zárásaként következzen pár látványos szemléltető videó, az ilyen telefonok képességeiről és a gorilla üvegről.

Mobil a csapban:



Mobil az akváriumban:

 


A Gorrila üvegnek akkor sem lesz semmi baja, ha átmegy rajta egy autó:

 

 


A Gorilla üveg lényegében teljesen karcálló: