Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

RetroMTBtalalkozo2014 01Azaz régi MTB és BMX kerékpárok és kerékpárosok találkozója.

Igen, ilyen szép magyaros címmel rendeztük meg ezt a találkozót a hétvégén. Az időjárás kegyes volt hozzánk, tombolt a vénasszonyok nyara. Az ötlet, egy hölgy, Fehér Bea (Duna Kerékpárbolt) fejéből pattant ki, aki megosztotta azt velem. Én meg szóltam a Setinek. Szóval így kezdődött.

A buli direkt nem volt túl szervezve. Így mindenki, még a szervezők is jól érezhették magukat. Csillebércre feltekerve a helyszínen egy szürke benzines kanna várt mindenkire. Ez volt a becsület kassza, amibe papírpénzt dobhattál. Elé, mint egy oltár elé sört, csokoládét helyezhettél. Ez a belépő senkit sem vágott anyagilag padlóra.

 RetroMTBtalalkozo2014 02

Az eseményen öreg kerékpárok mutathatták meg magukat, öreg kerékpárosok jöhettek ismét össze. A programok igazi 90-es évek eleji versenyszámok voltak, Bringahajítás, Trabant húzás. Ezeket követte egy kötetlen grillezős szalonnasütős beszélgetés, közben a BMX-es arcok a pályán különböző figurákat mutattak be saját maguk és a nézelődők szórakoztatására.

Régi bringák közül a MAXIBike bemutatott néhány érdekességet, pl Campagnolo MTB Váltó és hajtásrendszert, ős Magura olajos féket, elasztomers stucnit. A bringák igen különlegesek voltak, bár legközelebb a Roli igazán letakaríthatná őket...

 RetroMTBtalalkozo2014 03

Láthattunk egy igazi Fat Chance Yo Eddy MTB-t, amin igen különleges alkatrészek voltak. Volt egy igazi YETI, egy gyönyörű titán GT, néhány Cannondale, egy Vilier Triestina, AMP B2, Titán Merlin, Egy ősi Specialized Stumpjumper a 80-as évekből és persze Seti elmaradhatatlan Bugyiszínű Kleinja.

 RetroMTBtalalkozo2014 04

Campagnolo markolat váltó, Magura hidraulikus felni fék

 

RetroMTBtalalkozo2014 05

Ős Kona Suntour XC LTD-vel szerelve

RetroMTBtalalkozo2014 06

Titán GT remek állapotban

RetroMTBtalalkozo2014 07

Egészségedre! Akkoroban még adtak a részletekre. Egy többfunkciós csengő!

RetroMTBtalalkozo2014 08

Yeti A.R.C Ebből sem lehet sokat látni egyben

Akinek tetszett, annak az a jó hírem, hogy az eseményt megismételjük remélhetőleg mégtöbb féltett gép kerül ki ismét a napra.