Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

bicycle 1867046 1280

Komoly turisztikai fejlesztések indultak.

Ökomúzeumba szervezik az Erdélyi-szigethegység hagyományos hegyvidéki településeit, több község márciusban dönt a csatlakozásról. A múzeum térsége nagyban megegyezne az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park 75 ezer hektáros területével. Célja a népi építészetéről, néphagyományairól híres Mócvidék eredeti képének és hagyományainak megőrzése.

A tervek szerint az ökomúzeum kezdetben hét-nyolc község területén alakulna meg, később további települések csatlakoznának hozzá önkormányzati döntéssel. A tagok az ökomúzeum chartáját aláírva, vállalják, hogy követik az ebben megfogalmazott, a helyi identitás, értékek őrzésére irányuló alapelveket.

Kidolgoztak egy hegyvidéki kerékpárút hálózatot. Ennek eredményeként 227 kilométer kerékpárút épül uniós alapokból, ebből 99,3 kilométer Bihar, 92,4 kilométer Kolozs, míg 35,3 kilométer Fehér megye területén.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!