Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 puma tamadt bringasra washington allamban

Ez eset akár halállal is végződhetett volna.

Egy öt mountain bike-osból álló csoport február 17-én a Washington állambeli Fall Citytől északkeletre egy ösvényen bringázott, amikor egy puma ráugrott a csapat egyik hölgy tagjára.

A nő a nyakán és az arcán szenvedett sérüléseket. Szerencsére a csapat többi tagja nem rezelt be. Leszedték az állatot az áldozatról, majd azt egy monti alá szorítva foglyul ejtették és értesítették a helyi hatóságot. Szerencsére néhány percen belül megérkezett egy helyi rendőr és átvette a fiataloktól az elsősegélynyújtást illetve koordinálni kezdte a mentést.

Carlo Pace őrmester, szerint a nőt életét a barátai mentették meg azzal, hogy leszedték róla a pumát.

puma tamadt bringasra washington allamban

A puma Amerikában élő macskaféle ragadozó. A hímek egy-másfél méteresre nőnek meg, testtömegük meghaladhatja az egy mázsát is. Akár óránkénti 50 kilométeres sebességgel is képes futni, álló helyzetből vízszintesen hat, függőlegesen 2,5 méter magasra is fel tud ugrani. Harapása pedig jóval erősebb, mint bármely háziasított kutyának. Áldozatait a nyakánál fogva ragadja el.

A puma emberre irányuló támadása rendkívül ritka, és Washington államban az elmúlt 100 évben mindössze két halálos kimenetelű pumitámadás történt, és körülbelül 20 olyan találkozást jegyeztek fel, amely emberi sérüléssel járt.

Fotó: Wikipedia Készítette: National Park Service