Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

merleg

Állítása szerint a fékkar felnyársalta a combját.

Egy férfi 2 millió dolláros kártérítésre perli a Shimano North America és a Trek Bicycle cégeket, mivel egy kerékpárúton történt esés során fékkarja felnyársalta a combját. Ha eddig nem jöttél volna rá, Amerikában járunk, az idióta perek hazájában.

A január 29-én benyújtott kereset esküdtszéki tárgyalást kér, azt állítva, hogy a Shimano helytelenül tervezte meg. A felperes tervezőzseni szerint a fékkar "vékony végű fémből készült", amit egyébként úgy kellett volna megtervezni, hogy az "csökkentse vagy kiküszöbölje a kerékpárosok felnyársalásának vagy vágott sérüléseinek veszélyét".

A Trek Bicycle-nek pedig a kereset szerint tudnia kellett volna, hogy a kar kialakítása hibás, és eséskor felnyársalódást okozhat, és "elmulasztotta megvizsgálni és értékelni a V-fék biztonságát a végfelhasználók számára, mielőtt azt a szóban forgó kerékpárra szerelte volna".

A gondatlan tervezés vádja mellett a kereset mindkét alperest figyelmeztetés elmulasztása és szavatossági kötelezettség megszegése miatt is vádolja.

Az eset szerint emberünk 2017-ben vásárolt egy "Trek Level I országúti kerékpárt", és 2022. június 29-én egy kerékpárúton bringázott, amikor vészfékezett, hogy elkerülje egy előtte haladó bringás hátsó kerekével történő ütközést. Elvesztette az egyensúlyát és a jobb oldalára esett. Esés közben a bal oldali fékkar 12 centiméteres vágást ejtett a bal combján. A baleset után tíz napot töltött a kórházban, ahol három műtéten és egy bőrátültetésen esett át. A felperes szerint a sérült terület körül maradandó zsibbadtságot és hegesedést szenvedett.

Arról nincs hírünk, hogy a kerékpárút tervezőit és kivitelezőit a rossz tervezés és építés miatt, vagy az emberünk előtt haladó bringást a túl lassú haladás miatt beperelte volna.

Az esettel kapcsolatban Trek és a Shimano szóvivője nem kívánt nyilatkozni.