Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

cms vezerutca 01

Megújult a zuglói Vezér utca Fogarasi út és Füredi utca közötti szakasza.

Teljesen megújult a Budapest XIV. kerületben a Vezér utca Fogarasi út és Füredi utca közötti, mintegy 800 méter hosszú útszakaszának burkolata, valamint átépült a Fogarasi úti csomópont.

A zuglói Vezér utca megújítása során a BKK parkolót és kerékpársávot is kialakított. Kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, ezt segíti a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is.

cms vezerutca 01

Új járdákat építettek, gyalogos-átkelőhelyet alakítottak ki a Kőszeg utcánál, megkönnyítve az üzletek megközelíthetőségét. A BKK továbbá korszerűsítette a közvilágítást, részben újakra cserélte a trolibuszfelsővezeték-hálózat oszlopait, elvégezte a szükséges közműkiváltásokat, valamint több mint 40 fát és 8300 cserjét ültet tavaszig a füvesítés mellett.

A felújításnak köszönhetően új biciklisáv csatlakozik a kerékpáros-hálózat szervizúton kialakított útvonalához. Ezért egyre többen választhatják a kerékpározást, tovább nőhet a fenntartható közlekedési eszközök aránya a fővárosban.

Forrás: BKK

Fotó: BKK