Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

P6150056

A magyar-horvát kerékpáros, turisztikai fejlesztés indul Letenye és két horvát település Perlak és Ludbreg együttműködésében.

A Happy Bike elnevezésű projekt a Mura program keretén belül valósul meg, amely egyfajta brandként meghatározott "Murafölde" mintegy 80 településre terjed ki. A Mura program elsősorban gazdaságfejlesztési célokat szolgál, amelynek egyik ága az agrárfejlesztés, a másik a turizmus fejlesztése, s ez utóbbihoz kapcsolódik a letenyei kerékpáros fejlesztés.

A térségben az aktív turizmusra alapoznak, a kerékpáros, a bakancsos, a lovas vagy a vízi turizmust szeretnék fejleszteni. Emellett fontos szerepet szánnak a bor- és gasztroturizmusnak, a túraútvonalak mellett hálózatosan elérhető vendéglátó- és szálláshelyek kialakításának. A korábbi programot folytatva mintegy 3 millió eurót szánnak a magyar és a horvát Baranya megye, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park területén taposóaknák felszedésére.

letenye perlak ludberg

A Happy Bike projekt keretében - a horvátországi Perlak (Prelog) és Ludbreg településeivel együttműködve - felújítják az egyedutai városrész kultúrházát, ahol kerékpáros centrumot alakítanak ki. A határ mindkét oldalán kerékpárutakat építenek vagy meglévő utak mellett jelölik ki őket, több helyen pihenővel és kerékpártárolókkal, illetve információs táblákkal. Az idei érkezők számára kerékpáros és vízieszköz-kölcsönzőt is kialakítanak.