Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bunakerkpr01Duna, a kerékpáros kikötő! , avagy ha gondod van a bringáddal, dobd be a „Dunába”!

 

 

Aki a mai Magyarországon üzletet kíván nyitni, nagyon felkötheti a gatyáját. Nem csupán a bürokrácia terjedelmes útvesztői miatt, hanem, mert anyagilag olyan terhet jelent, mely a kisvállalkozóknak szinte megoldhatatlan „befektetők” segítsége nélkül. Rendben, nem panaszkodom, mielőtt bárki azt kérdezné, - „akkor miért fogtál bele?” Elsősorban azért, mert hosszú évek óta foglalkozunk kerékpárok értékesítésével, szervizelésével.

 

Családunk mindennapjai a kerékpározás és maga a kerékpár körül forog. Tartom valószínűnek, nem kell bemutatni a kezdetekben Berguson majd Luongo teamet. Bár a Luongo név mára már nem a mi tulajdonunkban van, úgy gondoltam a gazdasági nehézségek és a temérdek csalódás ellenére azt a tudást és lelkesedést, ami a srácokban, név szerint Krisztiánban és Tamásban van, nem szabad elengedni csak úgy. A Luongo-val kapcsolatban történt kellemetlenségek és nehézkes elválás után a srácok úgy döntöttek, nem adják fel és családi segítséggel újra felépítik a régi rendszert.

 

Ebben kértek segítséget tőlem és egy lelkes fiatal bringástól, Zemplényi Gyuritól aki régóta kísérte figyelemmel a fiúk munkásságát. Az új cég, bolt és lehetőség neve : DUNA lett!

A_csapat

A csapat

Kezdjük a legelején! Amikor a fejünkben megfogalmazódik a GONDOLAT, hogy szeretett hobbinknak egyéb módon is hódolni szeretnék, következetesen nyitni szeretnénk egy kerékpár üzletet, mert értünk hozzá, ez az életünk, minden gondoltunk, akkor merül fel az első kérdés… Céget kell alapítanom! Uram Isten!

 

Első körben le kell szögeznem, hogy nem kell céget alapítani, ha nem akarunk. Lehet egyéni vállalkozóként is belefogni a bringa business-be. Kevesebb kötöttséggel jár, olcsóbb, gyorsabb, ugyanakkor nagyobb felelősség is. Mindenek előtt, kérjük ki hozzáértő szomszédunk, nagymamánk, esetleg egy bringás cimbora haverunkat a kérdéskört illetően. Én személy szerint a Kft. cégformát választottam. Rengeteg dolognak kell megfelelni, melyeket itt nem részleteznék. Egy gazdasági ügyeket képviselő jogász elengedhetetlen. És itt jönnek az első költségek!

 

Jogászunk el fog kérni jobb esetben 50.000 Ft + Áfát, munkadíj gyanánt és ezeken felül természetesen az eljárási illetékek összegét. (kb. ugyanennyit). Beazonosítanak, lemásolnak, leellenőriznek, átvizsgálnak… Alkalmas vagyok! Mehet a cégalapítás! Hurrá!

 

Mindaddig amíg cégünk bejegyzésével az illetékes Cégbíróság foglalkozik, egy rakás teendőnk van.

 

Következő lépésben könyvelőt kell keresni! Mert, ha cégünk van, számláink is lesznek, szóval könyveltetni kell! Nekem szerencsém van, évek óta egy nagyon szuper házaspárral könyveltetek. Egymás minden gondolatát ismerjük már.

 

Nekem személy szerint szerencsém volt a cégbejegyzéssel kapcsolatban, mert 4 nap alatt megkaptuk a bejegyző végzést. Általában az új rendszer szerint 30 nap is lehet a folyamat. Rendkívül nagy örömmel töltött el, amikor az ügyvédünk felhívott, meg van a Duna Kerékpár Kft.

Bunakerkpr02

Átalakítás előtt...

A boltnyitással kapcsolatban a legfontosabb szempont, hogy üzletünk jól megközelíthető, frekventált helyen legyen. Kerékpár üzlet lévén, mivel már régóta ismert közegben mozgunk, olyat helyet kerestünk, amely régi boltunktól nem túl messze helyezkedik el. Szerettük volna megtartani visszatérő vásárlóink nagy részét. Ennek ismeretében Budapest XIII. kerületének Új Lipótvárosi részében keresgéltünk. A helyiségekkel kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy bár mi is többet megnéztünk a végső döntés előtt, fontos leszögezni, hogy eleve olyat kerestünk, amelyre nem kell milliókat költeni az első körben. Mire megtaláltuk az igazit, már biztosak voltunk benne, milyet nem akarunk!!!

 

Sikerült megkötni a szerződést egy céggel, melynek számunkra épp megfelelő üzlethelyisége volt kiadó.

 

Folytatjuk...

 

Fotó: Duna Kerékpárbolt

Szöveg: Fehér Beáta