Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

borotvlt_lb01Először is a láb legyen szép izmos. De ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy vonzó is legyen! Legyen szőrmentes is, még akkor is, ha fiúkról van szó!

 

 

De hogy hogyan is történjen a szőrtelenítés? Sok módja van, lássuk mit ajánl a kozmetikus, aki egyébként maga is bringázik és rendszeresen kíséri férjét és fiát a mountainbike maratonokra.

 

Írta: Borek Annamária és Hampl Judit



Borotválás

A borotválással az a baj, hogy gyorsan visszanő a szőr, begyulladhat a szőrtüsző és az bizony nem szép látvány, amikor pöttyök lepik el a lábat.



Szőrtelenítő krémek

A kémiai úton való szőrtelenítéssel is akad probléma. Például, hogy nehéz egyenletesen bekenni vele a lábat, így a krémben lévő hatóanyag nem tudja feloldani a szőrszálakat, az eredmény általában nem 100%-os, így utána jöhet a borotva. Arról nem is beszélve, hogy ha tovább marad fent a krém a bőrön, mint az előírt idő, akkor begyulladhat a bőr. Hatása egy-két hétig tart.



Epiláló készülékek

Manapság már hatalmas a választék belőlük. Hatása hosszan tart, három-négy hétig. Elég hosszadalmas ilyen módon megszabadulni a szőrszálaktól és semmivel sem kellemesebb mint a gyantázás.



Gyantázás

borotvlt_lb03Hogy mennyire fájdalmas ez a módszer, az leginkább attól függ, hogy milyen anyaggal és technikával történik a gyantázás, ezért érdemes kozmetikusra bízni. Első alkalommal valóban több, mint kellemetlen, de a harmadik gyantázást már szinte meg sem érezzük. Hatása három-négy hétig tart. Az árak a testfelület nagyságától, a szőr sűrűségétől függnek. Fontos viszont, hogy ha a bőr gyulladt, nyílt seb van a kezelendő felületen, akkor nem lehet gyantázni. Gyantázás napján nem ajánlatos szoláriumba menni, napozni, forró fürdőt venni! Összefoglalva a gyantázás gyors, hatékony, kicsit kellemetlen, de nem fájdalmas. Sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint a borotvával és a krémekkel. Téved az, aki azt hiszi, hogy kozmetikushoz csak nők járnak! Egyre több férfi bízza magát szakemberre. Ha kérdésetek van vagy időpontot szeretnétek kérni, bátran forduljatok Judithoz, aki mint már említettem maga is bringás.

 

Hampl Judit kozmetikus 06 20 3242 799

hampljudit@hotmail.hu