Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

oszi bringastippek

Bár az elmúlt napokban még kellemes, nyár végi volt az időjárás, beköszöntött az ősz, amit a kerékpárosoknak sem szabad figyelmen kívül hagyniuk.

Itt az ŐSZ! Igen, csupa nagy betűvel írom, hiszen a hosszú kellemes nyár végi időjárásnak úgy tűnik hirtelen vége lett, és minden átmenet nélkül egész más időjárást tapasztalhatunk. Az idő egyre hűvösebb, bár napközben még meleg van, ne hagyd otthon a hosszú ujjú széldzsekidet, hosszú nadrágodat sem. Kora reggel lehet, hogy egy vékony hosszú ujjú kesztyű is kell az ízületeid kímélése érdekében. Ajánlom mindenkinek a kar és lábmelegítő kiegészítőket, amellyel a hátizsákban cipelt ruhák mennyiségét nagyban tudod csökkenteni. Fontos a réteges öltözködés, bár erre már nem igen kell felhívni a figyelmedet.

Szeptembertől egyre jobban érezhettük, hogy reggel később jön fel a nap, este pedig hamarabb int búcsút. Így a kerékpárlámpák üzembiztos működése egyre fontosabb és nem csak a KRESZ miatt.

oszi bringastippek01

Ősszel apró trükként bevethetsz egy nejlon zacskót, amellyel eltorlaszolod a bukód szellőzőjét így nem jut bele a hideg levegő és nem fázik meg a fejed. Napközben ha nem kell, egyszerűen zsebre vágod a zacsit.

Mivel az időjárás gyakrabban fordul esőssé, vizesek lehetnek az utak, a sárvédőket sem célszerű otthon hagynod, ha csak nem törekszel a vaddisznó kinézetre.

Ha slick gumit használsz, most már célszerű lecserélned valami mintásabb darabra, hiszen a nedves út falevelekkel fűszerezve csúszóssá válik és nem igen akarod pályafutásod egy autó alatt befejezni.

A városokban a nyárhoz képest megnövekedett a forgalom, sokan ingerültebben vezetnek, nagyobb odafigyeléssel és több türelemmel érdemes tekerni.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!