Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

pedelec

Önti a pénzt a Porsche a villanybringa szegmensbe.

A Porsche bejelentette, hogy a következő években e-bike meghajtórendszert fog kifejleszteni a Pon Holdings Ponooc Investment B.V.-vel együttműködve.

A motorokat, az akkumulátorokat és a szoftvereket az Ottobrunnban található Porsche eBike Performance GmbH tervezi majd.

"Nagy lehetőségeket látunk a Porsche számára az e-bike szegmensben. Ezért következetesen bővítjük tevékenységünket ezen a területen" - mondta Lutz Meschke, a Porsche AG igazgatótanácsának elnökhelyettese.

Előzmények:

  • Júniusban a Porsche bejelentette, hogy megvásárolja a német e-bike meghajtási rendszer Fazua GmbH-ban lévő részvények fennmaradó 80%-át, amely beolvad a Porsche eBike Performance-ba. A Fazua kompakt meghajtórendszerek mellett a Porsche eBike Performance a Porsche márkanév alatt "különösen nagy teljesítményű e-bike meghajtórendszereket" fog fejleszteni és gyártani. Mindkét termékkategóriát világszerte forgalmazni fogják az e-bike gyártók számára.
  • Novemberben a Porsche bejelentette, hogy többségi részesedést szerez a Greyp e-bike márkában, miután 2018 óta mintegy 10%-os részesedéssel rendelkezik.
  • A Porsche Digital GmbH a Cyklær márkanév alatt a kerékpározáshoz kapcsolódó digitális szolgáltatások platformját kínálja. A Cyklær Bike-ot a Fazua és a Greyp cégekkel közösen fejlesztették ki.
  • A Porsche továbbra is együttműködik régi partnerével, a Rotwilddal az e-kerékpár modellek terén. A vállalat 2021 márciusában két modellt, a Porsche eBike Sport és az eBike Cross modellt dobott piacra.