Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 naprendszertura07

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.

Magyarországon 19 vármegye található. Ezek 19 + 1 közigazgatási részre osztják fel az országot. A +1 az Budapest, amellyel most nem foglalkozunk. A BringaLap túraadatbázisa ezen felosztások alapján rendszerezte a túrákat. Mostani új cikksorozatunkban havonta bemutatunk egy-egy megyét és 4 ott található kerékpártúrát.
- Miért pont négyet? - vetődhet fel a kérdés.
- Nos, mert egy hónapban átlagosan 4 hétvége van.

Reméljük minden hónapban adunk néhány ötletet, hogy hol kerékpározzatok. Hátszelet!

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

A megye változatos, dombság és síkság is található itt. Két tájegységre tagolható, a Nyírségre és a Felső-Tisza-vidékre. A megye legmagasabb pontja a Kaszonyi-hegy (240 m). A Felső-Tisza-vidék gazdag folyóvizekben. A legjelentősebb folyója a Tisza. A Nyírséget viszont többnyire az emberi erővel létrehozott, helyi nevükön „nyírvíz-csatornák” alkotják.

 szabolcs szatmar bereg megye terkepe

A megye legismertebb turisztikai látnivalói

A vármegye bővelkedik műemlékekben. Különleges látnivalót jelentenek a fából épült haranglábak, a 13. századi csarodai templom és a kazettás mennyezetű tákosi református templom.

Kigyűjtöttük neked részletesen a megye legjelentősebb építészeti és természeti látnivalóit és azt települések szerint csoportosítottuk. Ezt a listát IDE kattintva tekintheted meg.

4 hétvége, 4 túraajánló

Felső-Tiszamenti kerékpártúra

 Készülj fel egy nem túl hosszú, de érdekes helyekre vezető kerékpártúrára. A Tisza és az Túr között.

felso tiszamenti kerekpartura

Túra hossza: 41 km
Túra nehézsége: Könnyű
Túra terepe: Síkvidék
Szint: +151 m,-150 m
Átlagos meredekség: 1.4 %

Bővebb infót és tracket ITT találsz!

Szatmári kerékpáros körtúra

 Hol található Petőfi fája, Kölcsey sírja, vagy a több százéves fából épült és még működő vízimalom? Ez a kerékpártúra ezekre a kérdésekre ad választ.

 szatmari kerekparos kortura

Bővebb infót és tracket ITT találsz!

 Szent László kerékpáros örökségtúra

A Szent László örökségtúrán a Felső-Tisza-vidék Szent Lászlóhoz kötődő emlékhelyeit járhatják végig az érdeklődők, de az örökségtúra résztvevői megismerkedhetnek a Felső-Tisza-vidék legjelentősebb régészeti emlékeivel, váraival és kastélyaival.

 szent laszlo kerekparos oroksegtura

Bővebb infót és tracket ITT találsz!

 Szatmár-Beregi kerékpáros örökségtúra

A Szatmár-Beregi örökségtúra Magyarország észak-keleti szegletének felfedezésére irányul. Arra a vidékre, amelyet Móricz Zsigmond, e táj egyik leghíresebb szülötte, a történelmi Magyarország utolsó tündéri mezejének nevezett. Tündérmező a víz birodalma, amelyet behálóznak a Tisza és mellékfolyói, a Szamos, a Túr és a Kraszna. Ez a vizek által körbezárt érintetlen táj, természetvédelmi területekben rendkívül gazdag és túralehetőségek egész tárházát kínálja az ide érkezőknek. 

 szatmar beregi kerekparos oroksegtura

Bővebb infót és tracket ITT találsz!

A következő hónapban Baranya megyébe látogatunk el.

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!