Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
prev
next

 teszt lazer roller net bukosisak 01

Figyi ez ár/értékben nagyon jó!

A napokban teszteltem a Lazer Rollet + Net bukósisakját. Ingáztam vele rövid távon, sőt egy közepesen hosszú, 70 km-es túra során kipróbáltam.

A sisak megjelenésében klasszikus formát hoz. 28 db szellőző nyílással rendelkezik. In-Mold technikával nem csak a sisak tetején takarják el a poliuretán belső ütéscsillapító anyagot, hanem az oldalán is. Ezzel a sisak kinézete sokkal tetszetősebb, sőt a külső behatásoktól, pl karcolódásoktól is jobban védi azt. Hat színben és három különböző méretben (S. M, L) kapható.

 teszt lazer roller net bukosisak 02

Ez a sisak is, mint minden rendes MTB bukó rendelkezik napellenzővel (magyarul: silttel), amely könnyen levehető, így az egyszerűen „országútiasítható”. A napellenző kellően széles és hosszú, hogy védjen a nap ellen, illetve elvezesse az arcunk elől a becsapódó gallyakat. Tartalmaz még egy bogárvédő hálót (erre utal az elnevezésében a +NET), amely felfogja az esetleges sisakba berepülő méheket, bogarakat. Sajnos ez csak az első sor szellőzőit takarja, szerintem jó lett volna, ha a gyártó a második sor mögé is betervezi. A hátulján található 3 fényvisszaverő csík növeli láthatóságodat, ami még biztonságosabbá teszi, ha sötétedés után még a nyeregben vagy.

A sisakot felvéve azt tapasztaltam, hogy jól ül a fejemen. A tarkónál található Turnfit® tekerővel könnyedén a fejemre igazítottam. Kényelmes, szinte észrevétlen volt. Az észrevétlenséget segíti a Lazer Roller sisak súlya is, hiszen a maga 270 g-jával MTB vonalon a könnyű sisakok közé tartozik, ami nagyon jó ha szeretsz napi szinten sokat bringázni. Lásd a saját pédámat kerek 50 g-al nehezebb sisakot hordok, ami egy napi 200 km-es egész napos túránál már érezhető különbség lesz.

A forgalmazó fogyasztói akciót hirdet a kifutó Lazer sisakokra. Az akciós modelleket 30-60%-os árelőnnyel lehet megvásárolni az akcióban résztvevő KERESKEDŐKNÉL!
Az akció a készlet erejéig vagy 06.30-ig érvényes.

Tetszett benne, hogy a saját sisakommal ellentétben ez nem olyan kényes a napszemüvegekre. A Coyote sisakom hátul mélyebben ráül a fejemre, így a kedvenc egyenes szárú napszemüvegem beleér. Nem túlságosan ugyan, de zavaró. A Roller + Net-nél nem tapasztaltam ilyet. Így szemüveg hordásánál sokkal komfortosabb.

Összefoglalva ez a kedvező árú - ajánlott fogyasztói ára 2024-ben 25 190 Ft – sisak jó választás lehet bárkinek. Miért is szól mellette? Nézzük címszavakban:

  1. a könnyű súlya,
  2. a 28 szellőzőnyílás,
  3. a bogárháló,
  4. a levehető napellenző,
  5. a kényelmes fejméretre állítás
  6. és nem utolsósorban a hat féle szín közül választhatsz.

Ja, és ha mindez kevés lenne, itt van a +1. a Jolly Joker érv: biztonságot ad. 5 - azaz maximális - csillagos biztonsági minősítést kapott a forgási ütközési tesztek során. Ezt szerencsére én nem teszteltem. Tetszés index 5/5

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett