Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

pumpa01

Jó, jó de mire?

Nem szokásom, de most negatív hangvételű cikket írok. Ha a reggeli kávédnál tartasz, akkor inkább olvass el később.

Csepel felé kerékpározva, egy pumpára lettem figyelmes, amely hívogatott, hogy álljak meg. A pumpa mellett 5 db kerékpártároló is álldogált, amelyek mellé akár 10 kerékpárt is le lehet támasztani. (Mondjuk támassza oda a bringáját, az akinek két anyja van, hiszen a csupasz vas azonnal nyomot hagyna a váz fényezésén.)

Szóval a bringát szépen eldőltöttem a fűben és álldogáltam. Igen, álldogáltam, mivel ülő alkalmatosságról (értsd: pad) nem gondoskodtak a készítők. Ezek után, hogy asztal sincs már ne is csodálkozzunk. Ebből kitűnik, hogy ez nem egy kerékpáros pihenő. Szervizpontnak sem nevezném, mivel nincs itt semmilyen szerszám, csak egy PUMPA. Igen csupa nagy betűvel írtam, hisz nincs itt a használhatatlan kerékpártámaszokon kívül semmi más, csak ez a PUMPA cikkünk főszereplője.

A hely egyetlen erénye, hogy délben itt árnyék van. Szóval hozz pokrócot és piknikezz itt, ha van gusztusod egy kétszer két sávos út mellett piknikezni. Olyan romantikus lehet kedveseddel itt enni a háttér zaj miatt ordibálva cseverészni és közben a 70 km/h sebességre korlátozott úton a 90-110 km/h-val száguldó autókat nézni. (Na jó, ha szerencséd van dugó van és araszolgatnak az autók, vagy a kerékpárúton partizánkodnak.)

pumpa02

Nem túlzok, 10 m-re van a benzinkút.

Szóval mire jó ez a hely? Mondhatod, hogy pumpálni. És minő igaz, hiszen, ha a kb. 10 m-re lévő benzinkúton elromlik az összes kompresszor, itt felfújhatod a bicajod kerekét és hajthatsz tovább. (Sőt akár az autósok is, ha felállnak a kerékpárútra a PUMPA mellé!)

Ha elindulsz otthonról és menet közben úgy érzed, hogy nem megfelelő a nyomás a gumidban és idekanyarodsz a semmi közepére, akkor szépen felfújhatod a megfelelő nyomásra a biciklidet. Ha defekted van és lógó orral gyalogolva ideérsz, akkor olyan érzésed lesz, mint egy oázisban a sivatag közepén. Szépen leülhetsz a nem létező padra, és a nem létező asztalra felrakhatod a táskádat és elkezdhetsz benne keresni egy pótbelsőt és egy gumi leszedő szerszámot.

Jól gondolom, hogy ha nincs nálad pumpa, akkor valószínűleg, sem pótbelső, sem gumileszedő szerszám, sem villáskulcs nincs nálad? Most már tudod milyen érzés lehet a sivatag közepén, egy több napja szomjazó embernek egy láda gyémántot találnia...

Szóval állok itt ezen a szent helyen, ahol a kerékpárosok egyik istenének a PUMPÁNAK emeltek egy szentélyt. Állok és nézem, hiszen leülni mellé nem lehet. (esetleg csak térdelni, vagy leborulni elé.)

pumpa03

Akikre "büszkék" lehetünk!

Kérdésem csak kettő van az illetékesekhez első körben a Budapest Városarculati Nonprofit Kft-hez.

1. Ezt, így most miért?
2. Ha valamit csinálunk azt miért nem csináljuk jól, és értelmesen?

A terv kiötlőjének, engedélyező főkolomposának pedig G R A T U L Á L O K !

Utópia, mert így lehetne jól is csinálni:
Egy messzi-messzi galaxisban defektet kaptam, jó három kilométert séta után, egy bringás pihenőhöz értem. Miután leültem és kifújtam magamat hálát adtam az égnek, hogy bár felelőtlenül, az alapvető szerszámaim nélkül indultam el, rátaláltam erre a helyre. Mivel már este 10 körül van így esélyem sem lett volna sehol nyitott kerékpár üzletet találni, bringást sem láttam már 2 órája.

 

Most viszont előveszem a bankkártyámat és kifizetem a pihenőben található belső automatából kiválasztva az én kerékpáromhoz való belsőt, és a külső gumi le és fel szereléséhez szükséges szerszámot.

 

A pumpa mellett található kerékkulccsal kiszedem a kereket, és megjavítom azt. Miután megtöltöttem a kulacsomat az itt található kútnál. Indulok tovább. Egy óra múlva akár otthon is lehetek.