Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

proba 008

  • Túra hossza: 107 km
  • Szint: +1983 m,-1983 m
  • Átlagos meredekség: 2.3 %


  • Túra hossza: 107 km
  • Túra nehézsége: Közepes
  • Szint: +1983 m,-1983 m
  • Átlagos meredekség: 2.3 %

A kerékpártúrát Egerben kezdjük a vasútállomásnál. Innen a 25-ös főúton tekerünk a városközpont felé, majd ráhajtunk az Egerszalók felé vezető útra. Ezt az egerszóláti leágazásnál hagyjuk el.

Ezt az utat követjük Egerszólát érintésével Tarnaszentmáriáig, ahol jobbra (Sirok felé) fordulva haladunk tovább a 24-es útig. A másodrendű főúton másszuk meg a Mátrát, áthaladva Recsken és Parádon. Az út tetején balra fordulva még egy rövid mászás vár ránk, és elérjük a Kékestetőt, hazánk legmagasabb pontját. Innen visszagurulunk a 24-es útig és balra fordulva haladunk tovább Mátrafüredig. Áttekerünk Mátraházán, és érintjük Sástót is. Füreden letérünk a 24-es útról Abasár felé.

Abasártól Egerig egy kis forgalmú úton haladunk tovább Markaz, Domoszló, Kisnána, Verpelét és Egerszalók érintésével. Az úton több kisebb-nagyobb emelkedőt (hegyet) meg kell másznunk, ami igen kiveszi az erőt a lábunkból. Egerbe vezető utunk ismerős lesz, hiszen az egerszóláti elágazásig ezen az úton hajtottunk, így nagy gondot nem jelent majd a vasútállomás megtalálása.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok