Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

 bicycle 1838605 1280

Hét államigazgatási szerv írt alá együttműködési megállapodást a környezeti bűnözés ellen.

Az aláírók kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a környezet- és természetvédelemnek. Fokozzák együttműködésüket a hulladékokkal elkövetett jogellenes cselekményekkel, a vizek szennyezésével, a növényvédő szerekkel elkövetett visszaélésekkel, illetve a védett természeti területeket, és a biológiai sokféleséget, kiemelten a veszélyeztetett vadon élő állat és növényfajokat károsító magatartásokkal szemben.

A munkacsoport a Belügyminisztérium Belső Biztonsági Alapból finanszírozott projekt keretében jött létre, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vezeti.

A megállapodás aláírói: az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal és az Országos Rendőr-főkapitányság.

A munkacsoport feladata egy nemzeti végrehajtói stratégia megalkotása, információcsere, illetve szakmai konzultációs fórum biztosítása, oktatások, valamint célzott, több hatóság munkáját érintő műveletek megszervezése.

A kezdeményezés kiemelt jelentőségét az adja, hogy a környezeti bűnözés – biodiverzitást, a természeti erőforrásokat és a környezet minőségét károsító bűncselekmények – elleni küzdelmet az Európai Unió 2018 óta prioritásként kezeli. Ezek mára a legjövedelmezőbb bűncselekményi formák közé tartoznak.

Az elkövetőkkel szemben kiszabható büntetési tételek azonban meg sem közelítik a többi, nagy haszonnal járó bűncselekmények büntetési tételeit, vonzva a szervezett bűnözői csoportokat. E folyamat új megközelítést kíván a hatóságok részéről, mely az utóbbi években egyre több szakmai tanulmányban megjelent. Ezek hatására az Interpol 2014-ben hirdette meg a Nemzeti Környezeti Biztonsági Munkacsoport (National Environmental Security Taskforce - NEST) programját, amelynek hazai kialakíthatóságát 2017-ben kezdte el vizsgálni a rendőrség környezeti bűnözés elleni egysége.

A magyarországi munkacsoport alakuló ülését 2021 májusára tervezik a résztvevő szervezetek, az oktatási programok kidolgozása folyamatban van.

Forrás: police.hu